Grijile și lipsa relaxării te aruncă în ghearele stresului, iar ți-ai dori ca viața ta de cuplu să fie mai diversă și flacăra iubirii voastre să ardă mai puternic? Dacă libido-ul tău este tot mai scăzut, atunci încearcă să te redescoperi și să experimentezi puterea afrodiziacelor.

Iubește-te mai mult și lasă timpul să-și reia cursul normal, fără să mai interfereze cu problemele cotidiene și încearcă puterea afrodiziacelor naturale. Acestea îți vor reaprinde simțurile, iar tu vei fi mai încrezătoare și mai deschisă să încerci lucruri noi pentru a-ți stimula libido-ul și a-i crește calitatea.

Poate că sună banal, dar anumite alimente îți pot îmbunătăți libido-ul. Viața devine mai plăcută atunci când tu și partenerul aveți momentele voastre în care vă redescoperiți. Așa că mănâncă cu încredere aceste alimente care îți îmbunătățesc circulația, echilibrează hormonii și oferă vitalitate. Toate acestea ajută creierul să se regenereze și să se relaxeze, astfel încât tu să poți trece prin problemele vieții cu mai mult tact și răbdare, spune nutriționistul și terapeutul Reiki, Serena Poon, conform byrdie.com.

Ciocolata neagră crește apetitul sexual

Poate că ai auzit de foarte multe ori, dar merită să-ți amintești că ciocolata neagră este unul dintre cele mai puternice afrodiziace naturale. Aceasta conține două substanțe chimice implicate în creșterea apetitului sexual: prima este triptofanul, important în producția serotonină, substanță care crește plăcerea. Celălalt este feniletilamina, un stimulent înrudit cu amfetamina, care este eliberat de creier atunci când oamenii se îndrăgostesc.

Pudra de maca stimulează circulația sanguină

Pudra de maca este, de asemenea, un afrodiziac cunoscut încă din cele mai îndepărtate timpuri. „Din punct de vedere energetic, se crede că maca ajută la echilibrarea chakrei plexului solar, care guvernează încrederea și puterea personală, precum și chakra sacrală, care guvernează sexualitatea și energia creativă”, spune Poon. Ea subliniază, de asemenea, două studii care indică eficacitatea pudrei de maca ca potențial sexual. „Maca a fost folosită de oamenii peruvieni de mii de ani pentru energie și fertilitate”, spune ea, menționând un studiu din 2012 publicat de Institutul Național de Sănătate din SUA. Același studiu sugerează că maca poate crește numărul de spermatozoizi și spori motilitatea.

Nucile intensifică plăcerea

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că nucile pot îmbunătăți calitatea orgasmului. Nutriționistul Lisa Richards spune că cel mai bine este să consumi „60 de grame de nuci neprăjite pe zi” pentru o performanță optimă.

Avocado crește fertilitatea

Jumătate de avocado conține aproximativ 10% din doza zilnică recomandată de vitamina E, iar vitamina E s-a dovedit că susține fertilitatea femeilor și bărbaților”, mai spune nutriționistul. Ea a adăugat că avocado este, de asemenea, bogat în complexul de vitamine B benefic pentru vitalitate și performanțe sexuale.

Ginsengul îți dă o stare de bine

Datorită ginsenozidelor, rădăcina de ginseng stimulează în mod direct sistemul nervos central și țesuturile gonadale, fiind un remediu excelent care ajută la procesul de vasodilatație și relaxare. „Studiile au demonstrat că ginsengul este extrem de eficient în creșterea libidoului și a performanței, probabil datorită rolului său de a ajuta organismul să creeze oxid nitric”, explică Poon. Din punct de vedere energetic, „ginsengul susține echilibrul în chakrele noastre și oferă vitalitate și putere.” Îl poți lua sub formă de capsule sau îl poți savura sub formă de infuzie fierbinte cu miere și lămâie.

Mierea echilibrează hormonii

„Mierea conține compuși necesari pentru echilibrul hormonal, inclusiv estrogen și testosteron, care sunt necesari pentru un libido sănătos”, spune Richards. De asemenea, „mierea conține bor, o substanță care are capacitatea de a îmbunătăți fluxul de sânge. Se presupune că omul de știință antic Hipocrate consuma miere pentru a-și păstra vigoarea sexuală, probabil datorită acestor proprietăți”, mai afirmă nutriționistul.

Șofranul îmbunătățește viața sexuală

Oamenii de știință dovedesc prin studii faptul că sofranul ajută la înlăturarea disfuncțiilor sexuale, atât la bărbați, cât și la femei. Un studiu din 2019, mai exact, notează că sofranul este eficient în creșterea „excitației, a dorinței, a satisfacției sexuale, a orgasmului și a satisfacției generale”. În plus, sofranul poate fi

util in gestionarea disfunctiei erectile, deoarece sustine circulatia si relaxarea. „Amesteca un pahar cu lapte cald de fistic sau migdale cu sofran si miere si savureaza-l cu inghitituri mici. Organismul il a asimila foarte usor si rapid”, mai spune Poon.

Distribuie articolul: