Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Lemnul este unul dintre cele mai populare materiale din care se fabrică mobilier pentru casă. Piesele de mobilier realizate din lemn masiv au un design și un parfum unic, reușind să însuflețească cu ușurință orice interior. Fiecare piesă este unică și originală. Iată care sunt principalele motive pentru care mobilierul din lemn masiv este cea mai bună alegere pentru orice interior.

1. Calitatea mobilierului este excelentă

Atunci când aleg și cumpere mobilă, majoritatea oamenilor pun mare accent pe designul și materialul din care este făcută. Deși mobilierul din lemn masiv are un preț mai ridicat față  de cel realizat din alte materiale, investiția în acest tip de mobilier se va dovedi rentabilă pe termen lung, având numeroase beneficii. Lemnul de fag, pin și stejar sunt specii excepționale mai ales în ceea ce privește durabilitatea și rezistența la deteriorare. Mobilierul fabricat din acești arbori va arăta bine chiar și după ani de zile.

2. Model și miros original

Atunci când intrați într-o cameră decorată în acest stil, veți observa în special mobila. Mobilierul din lemn masiv este fermecător datorită culorii, structurii și mirosului său. Nu doar mirosul, ci și structura lemnului vă va convinge că mobilierul din lemn masiv este un element exclusivist. Având în vedere faptul ca provine dintr-un material natural, fiecare piesa de mobilier este unică. Acest lucru îi conferă o personalitate puternică în comparație cu alte tipuri de mobilier care arată toate la fel.

Sursa de imagine: Marko Poplasen / Shutterstock.com

 3. Mobilier atemporal

Poate ai observat piese de mobilier din lemn chiar și în casa bunicilor tăi. Nu e de mirare că mobila din lemn masiv este cea mai bună alegere și în ceea ce privește durabilitatea. Atât generațiile mai în vârstă apreciază acest mobilier, cât și cele mai tinere au început să-și dorească mobilă din lemn masiv. O puteți integra în interioare decorate în stil clasic, rustic, provensal și minimalist .

4. Întreținere ușoară

Lemnul nu necesită o întreținere pretențioasă, dar, trebuie să acordați o atenție deosebită locului unde amplasați astfel de piese de mobilier. Nu le așezați în apropierea surselor de căldură, a ferestrelor sau a radiatoarelor care ar putea deteriora structura lemnului. Mobilierul din lemn masiv nu trebuie sa fie expus la lumina soarelui. De asemenea trebuie să țineți cont și de umiditatea din casă, încercați să mențineți o umiditate uniformă. Când vine vorba de întreținere, este suficient să-l curățați în mod regulat cu o lavetă uscată.

5. Combinație simplă

Nu contează în ce stil este decorat interiorul tău. Mobilierul din lemn masiv se adaptează tuturor. Datorită culorilor naturale și a nuanțelor subtile, mobila din lemn masiv poate fi amplasată cu ușurință în orice încăpere. Puteți opta pentru mobilier din lemn pentru toată camera sau puteți alege piese de mobilier individuale, dulapuri pentru living, comode, polițe sau măsuțe de cafea din lemn masiv. Indiferent dacă optati pentru un stil clasic sau unul modern, mobilierul din lemn masiv va fi cea mai bună decizie.

Sursa de imagine: Biano.ro

6. Pentru copii și adulți

Mobilierul din lemn masiv este potrivit nu doar pentru camerele de zi și dormitoare. Îl puteți folosi și pentru a mobila camera copiilor. În plus, datorită proprietăților sale antialergice și antistatice, este chiar o alegere perfectă pentru camera copiilor.

Distribuie articolul: