După ce revii de la muncă ai o stare extenuată și ai vrea să stai în pat nemișcată pentru cel puțin câteva zile? Să te relaxezi, tot e o artă, pe care nu o cunosc toți. Sunt câteva metode ce merită să fie încercate pentru o seară plăcută după o zi de muncă. 

Ai grijă de necesitățile de bază

Să recuperezi resursele zilnice de la zero este dificil; este mai bine să preveniți o astfel de oboseală cu obiceiuri foarte simple, care nu vor surprinde pe nimeni: mesele zilnice, somn, plimbări la aer curat. Stabilitatea și frecvența sunt foarte importante. Obiceiul de a mânca trei ori pe zi până la sațietate și de a te pune într-un pat moale la timp, fără telefon, pare simplu, dar acestea sunt lucrurile de bază care, de fapt, sunt cele mai dificile. Pentru a-ți aminti mai ușor nevoile tale de bază, te poți compara cu un copil care trebuie îngrijit înainte ca foamea și somnolența să-l dea jos de pe picioare. Nevoile de bază trebuie satisfăcute la timp.

Hobby

Dacă vorbim despre oboseala mentală, prietenii noștri sunt curiozitatea și interesul. Hobby-urile te ajută să te relaxezi și să schimbi ordinea de idei. Principalul lucru aici este să fii îndrăgostită de pasiunea ta. Există două tipuri de activități: prima vă va ajuta să câștigați forță și să petreceți timpul calm, a doua – vă va inspira. Prima listă poate include orice cu efect calmant, de la pictură până la ascultarea discurilor de vinil. În al doilea rând, unele activități înălțătoare, cum ar fi dansul sau lecțiile de actorie.

Ai grijă de corpul tău

Practicile corporale sunt minunate pentru relaxare și tot ceea ce te afectează personal este numai bun. Cincisprezece minute de yoga, auto-masaj sau aplicarea uleiului de corp parfumat (este perceput aproape ca și cum ai îmbrățișa o altă persoană), lumânări parfumate. Este important să se conecteze toate simțurile simultan.

Fă ceea, ce de obicei îți interzici

O astfel de descărcare de urgență este diferită pentru toată lumea. Pentru cineva, o seară în pat cu prăjituri și serialul preferat este salvarea, în timp ce cineva trebuie să viziteze un alt oraș în weekend. Dacă nu vă cunoașteți încă metodele, este timpul să vă gândiți la ele. Micile escapade ne țin în ritm și este important să nu fii prea dură cu tine.

Menține o agendă zilnică

Dacă simțurile tale sunt copleșite și vrei un cap gol, poți încerca practici de scriere. Acestea sunt diferite: binecunoscuta narațiune a gândurilor și evenimentelor în jurnale cu întrebări la care este posibil de răspuns prin metoda de cunoaștere a propriei persoane. Scrierea necesită concentrare și nu vei putea să te gândești la diferite lucruri în paralel.

Îmbrățișările strânse și adevărate

Persoanele iubite din apropiere vă pot sprijini, calma și vă pot crea o atitudine pozitivă. Îmbrățișările puternice ale apropiaților pot alunga orice sentiment negativ.

Sursă: glamour.ru