Respectul se câştigă. Respectul se vede cel mai des în relaţie cu ceilalţi şi acesta se învaţă încă din copilărie. Copiii sunt oglinda părinţilor şi studiile arată că acei copii care trăiesc într-un mediu familial în care membrii se respectă reciproc, în care fiecare este valorizat şi înţeles, vor fi mai deschişi şi mai cooperanţi.

Zâmbeşte, visează, urmează-ţi pasiunea

Cu un simplu zâmbet se pot rezolva o mulţime de lucruri şi se pot depăşi multe situaţii tensionate. Zâmbetul este „accesoriul” care poate rezolva o mulţime de probleme şi ca să fie şi frumos învaţă-l pe cel mic să şi respecte regulile  de bază ale igienei orale. Nu de alta, dar e bine să poată zâmbi din toată inima, iar zâmbetul trebuie să fie „contagios”.

Nu-ţi fie frică să iubeşti

Acesta este sfatul pe care ar trebui să-l primească orice copil de la părinţii săi. Iubirea este cel mai nobil sentiment de pe Pământ şi sunt fericiţi cei care reuşesc să cunoască acest sentiment. O iubire adevărată şi împărtăşită nu îi va răni niciodată pe protagoniştii ei.

Cere-ţi iertare

Orice om este supus greşelii şi trebuie să înveţe să îşi ceară iertare. A-ţi cere iertare este un act de nobleţe şi înţelepciune. Oamenii frumos educaţi ştiu să-şi asume greşelile şi să-şi ceară iertare, iar asta este o dovadă de tărie de caracter. Copilul trebuie să înţeleagă că şi el şi părinţii lui nu sunt infailibili şi pot greşi, scrie lrsm.org.ro.

Să plângi nu e o slăbiciune

Copiii trebuie să înveţe că plânsul nu înseamnă doar tristeţe, ci şi eliberare, vindecare şi sănătate. Pânsul nu este o slăbiciune şi îţi trebuie curaj şi putere să accepţi că este în regulă să fii şi jos uneori. Mult mai important este să te poţi ridica şi să o iei de la capăt.

Nimeni nu este perfect

Aceasta este, poate, una dintre cele mai importante lecţii de viaţă pe care le poate primi un om la început de drum. Perfecţiunea este pentru maşinării şi nicidecum pentru oameni. Totodată, un copil trebuie să înţeleagă că până şi perfecţiunea poate fi o chestiune de perspectivă.

Sursa

Distribuie articolul: