Alimentele grase, alcoolul, unele medicamente fac ca ficatul nostru să muncească din greu pentru a elimina toxinele din organism. Uneori acesta are nevoie de ajutor, iar cele mai bune aliate, în care nu suferiți de boli cronice, pot fi ceaiurile. Aceste băuturi nu înlocuiesc tratamentele prescrise de medic, dar pot ajuta ficatul la detoxifiere.

6 tipuri de ceaiuri bune pentru detoxifiere, recomandate de doc.ro

Ceaiul verde este infuzia-minune, cu o listă nesfârșită de beneficii. Unul dintre ele este și faptul că are un conținut foarte mare de antioxidanți. Este și un tonic excelent, util atunci când te simți lipsit/ă de energie.

Ceaiul de ghimbir are o aromă puternică, însă este unul dintre cele mai bune remedii pentru un organism care are nevoie de aliați din natură. Este bogat în antioxidanți, are efecte benefice asupra tractului digestiv, distruge bacteriile și virusurile și susține sistemul imunitar. Poate fi combinat cu câteva picături de lămâie sau cu ceai de păpădie, ambele sporindu-i efectele curative.

Ceaiul de anghinare este recomandat persoanelor care au o sensibilitate hepatică și în cazul cărora accentul trebuie să se pună în special pe ficat. Anghinarea susține refacerea ficatului, îl ajută să elimine toxinele și susține activitatea vezicii biliare.

Ceaiul de mușețel cu mentă este util pentru simptomele neplăcute cu care ne putem confrunta în unele zile sau perioade. Mușețelul și menta calmează arsurile și disconfortul gastric, reduc senzația de foame și de greață.

Rooibos este un ceai delicios, a cărui compoziție îl face perfect pentru a ajuta ficatul să funcționeze: antioxidanți polifenolici și flavonoide, fier, potasiu, calciu, flor, cupru, magneziu, mangan, zinc și acizi alfa. Infuzia din Rooibos încetinește procesul de îmbătrânire, susține lupta organismului cu radicalii liberi și favorizează digestia.

Ceaiul de fenicul. Pentru a elimina produșii reziduali din corp, poți apela și la remediile din fenicul. Feniculul poate funcționa ca un agent care „curață” sângele și ca un bun diuretic, care menține ficatul și rinichii sănătoși. Ceaiul de fenicul este făcut din semințele plantei de fenicul. Acest ceai a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, datorită concentrațiilor mari de fitonutrienți, vitamine, minerale și compuși volatili. În plus, ceaiul făcut din semințe de fenicul ajută și la îmbunătățirea digestiei.

Retine, însă, înainte de a încerca oricare dintre aceste ceaiuri, cere sfatul medicului, pentru a evita situațiile neplăcute.

Sursa: doc.ro