Când te simţi lipsită de vlagă, ai tendinţa să apelezi la băuturile energizante, chiar dacă acestea au un efect nociv şi de scurtă durată. Totuşi, ar trebui să te gândeşti că nu energia este cea care îţi lipseşte, ci poate relaxarea, acea stare de bine care te ajută să perseverezi în tot ceea ce faci. De aceea, poate ar trebui să încerci câteva din băuturile relaxante, care îţi redau calmul şi înlătură oboseala! 

Lapte cald

O cană cu lapte cald la sfârşitul unei zile stresante este băutura perfectă. Laptele conţine un aminoacid numit triptofan care are rolul de a ameliora starea de nervi şi de a relaxa întregul corp. Îl poţi bea chiar înainte de culcare, pentru a fi sigură că vei avea şi un somn liniştit.

Ceai verde

Nu este bun numai pentru slăbit, ci şi pentru rolul său în a calma stările de anxietate. Compuşii antioxidanţi din ceaiul verde ajută la reducerea stresului şi la detoxificarea organismului. Unde mai pui că sporeşte concentrarea şi îmbunătăţeşte memoria? Poţi bea o cană de ceai verde în fiecare zi, însă nu seara!

Apă de cocos

Este o sursă excelentă de magneziu şi potasiu şi ajută la relaxarea muşchilor. Graţie vitaminelor din complexul B, această băutură te va ajuta să ai un somn liniştit datorită faptului că reduce stresul şi scade presiunea sângelui. O poţi bei zilnic, în ce cantităţi doreşti.

Distribuie articolul: