În ultimul timp, tot mai multe femei sunt interesate de tehnologiile informaţionale. Recent, a fost lansat un Program gratuit de instruire în domeniul IT pentru fetele și femeile din Republica Moldova. Programul de instruire, realizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei și UN Women, le va ajuta pe tinere să obțină cunoștințele și abilitățile necesare pentru a urma o carieră de succes în domeniul dat.

Inițiativa le va oferi participantelor o experiență de învățare și oportunități capabile să redefinească perspectivele profesionale și să le deschidă accesul în cea mai dinamică industrie. Programul prevede înrolarea a 500 de fete și femei din toată țara și este gratuit. Pentru a participa, persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de înregistrare aici până la data de 26 septembrie.

Front End Development presupune activitatea de programare a  interfeței site-ului sau aplicației web cu care interacționează utilizatorii. În cadrul cursului, participantele vor însuși noțiunile de bază care sunt necesare creării unui site web sau a unei aplicații cu o structură semantică puternică. În același timp, vor învăța să construiască produse ce vor oferi utilizatorilor experiențe web interactive, comode și plăcute.

Programul de instruire include sesiuni online (6 luni) și offline (2 luni) desfășurate în perioada octombrie 2018 – mai 2019. Pe parcursul a 6 luni, participantele vor studia online, câte minim 15 minute pe zi, pentru a acumula 8 000 de puncte la cele patru cursuri din specialitate: HTML, CSS, Javascript, VueJS+ES 6. Următoarele 2 luni vor fi dedicate atelierelor practice, în cadrul cărora participantele vor studia, fiind îndrumate de mentori cu experiență. În total, vor parcurge 40 de ore de instruire practică, realizate la centrul de training.

Mai multe detalii vor fi oferite la evenimentul de lansare a Programului, pe 30 septembrie 2018, ora 15:00, la Tekwill (municipiul Chișinău, str. Studenților 9/11).

Toate fetele și femeile din Republica Moldova care își doresc o carieră în IT sunt invitate să participe în cadrul acestui program inedit!