Te-ai gândut vreodată ce ai face dacă nu te-ai putea folosi de telefon sau alte gadgeturi timp de 5 zile? O televiziune de peste ocean a făcut un experiment: 5 oameni închiși într-o cameră cu toate utilitățile doar că fără tehnologii moderne. Participanții au putut lua cu ei trei obiecte care să îi ajute să „omoare” cumva timpul. 

Cu câțiva ani în urmă, postul britanic Channel 5 a difuzat un reality show, numit „In Solitary”. Cinci voluntari au acceptat să fie izolați de lumea înconjurătoare într-o cameră solitară, confortabilă.

Prima victimă a cedat și a izbucnit în plâns deja după câteva ore de la începutul experimentului.

Scopul organizatorilor era clar – de a face un reality show cu emoțiile umane sincere și de a atrage atenția societății, care petrece 24/24 pe internet. Dar tu ai putea accepta provocarea de a renunța la comunicare și internet pentru câteva zile?

Viitoarea asistentă medicală, Sharmayne, în vârstă de 28 de ani, a dorit pur și simplu să-și verifice rezistența și tăria de caracter. Ea a izbucnit în lacrimi și a apăsat butonul de alarmă după doar 4 ore de la începutul experimentului.

Din spusele fetei, la început s-a plictisit nespus de mult, căci nu avea cu ce se ocupa, apoi s-a panicat. A înțeles că nu mai poate sta în singurătate.

Prezentatorul George a rezistat primele 24 de ore, dar apoi a suferit o criză de nervi. În cameră, lumina era complet artificială, limita dintre zi și noapte era neclară, de aceea bărbatul avea probleme cu percepția timpului.

Frustrat, prezentatorul a început să se certe cu becurile de iluminat, apoi a luat decizia să nu-și iasă din minți și să înceteze această tortură stupidă.

Bloggerul dependent de Internet, Loyd, care a văzut în acest experiment o șansă de a face față propriei dependențe, a rezistat toate cele 5 zile. Dar, cât pe ce nu și-a pierdut mințile, a început să vorbească cu camerele de supraveghere și alte obiecte.

Sarah, o mamă singură în vârstă de 36 de ani, a avut o criză de anxietate, din cauza îngrijorărilor a început să vomite. Organizatorii emisiunii au dorit chiar să renunțe la experiment, dar au respectat condiția principală a proiectului – decizia voluntară și au lăsat-o să decidă singură. În cele din urmă, femeia era slăbită de puteri și a stat culcată în pat până la sfârșitul experimentului.

Cea mai originală soluție pentru problema singurătății a găsit Lucy –  bloggerița a luat cu sine mai multe carioci și foi de hârtie. Apoi, cinci zile la rând, cu întreruperi la somn și mâncare, femeia a desenat diverse fleacuri. Practic nu a fost stresată de loc, în comparație cu alți participanți, deși a recunoscut, că a fost o încercare destul de dificilă.

Ce concluzie a fost făcută pe baza rezultatelor experimentului? Organizatorii au lăsat-o la discreția publicului. Problema dependenței de internet este mai gravă decât pare la prima vedere. Iar salvarea este în creație. Sau, cel puțin, într-o pasiune adevărată.

Sursa: eustiu.com

 

 

Distribuie articolul: