Conform statisticii, circa 25 % de oameni au fost infectați cu coronavirus, doar că fără a avea simptomele bine cunoscute. Savanții au enumerat lista cu semne care pot spune că aparțineți acelui număr de persoane care are anticorpi dezvoltați în organism. 

Lipsa mirosului, pierderea gustului, dificultăți de respirație și oboseala sunt cele mai frecvente simptome prin care puteți afla când este timpul să faceți testul. Cu toate acestea, savanții de la Universitatea din Oxford au decis să afle ce semne ar putea indica faptul că o persoană a fost deja bolnavă. Pentru a face acest lucru, au intervievat pacienți asimptomatici care au fost infectați cu noul virus.

Din fericire sau din păcate, toți pacienții intervievați au avut plângeri referitor la starea de sănătate. Pentru început, mulți dintre ei și-au amintit că au avut mari dureri de burtă. Nimeni nu garantează că vinovat este anume Covid-19, pentru că încă nu se cunosc cauzele acestor dureri. Dar acest simptom de asemenea ne pune în gardă, din motiv că ar putea semnaliza despre inflamația părții inferioare a plămânilor.

De asemenea, majoritatea celor „asimptomatici” prezentau diaree nerezonabilă. De fapt, acesta este un semn foarte periculos, deoarece poți oricând să dai vina, de exemplu, pe plăcinta de ieri dintr-o brutărie, în care ai intrat accidental și să nu suspectezi prezența coronavirusului.

Un alt simptom obișnuit au fost semnele conjunctivitei: arsuri la ochi, mâncărime, puroi sau lăcrimarea în exces. Desigur că nu trebuie imediat să fugiți la testarea imediată, dar trebuie să fiți cât mai atenți.

De asemenea, nu eliminați oboseala și pierderea mirosului din lista simptomelor. Pacienții au spus că au simptome ușoare ale acestor tulburări, dar pur și simplu nu i-au acordat nicio importanță. Au decis că pur și simplu erau suprasolicitați la serviciu, erau copleșiți sau că o boală veche se agravase.

Desigur, această cercetare a oamenilor de știință încă nu oferă o garanție sută la sută că ați avut virusul, chiar dacă ați suferit majoritatea simptomelor din această listă. Totuși, varianta perfectă este să realizați un test la anticorpi.

Sursă: woman.ru