Mașina de spălat e o adevărată comoară pentru noi.  Nu știu cum era să trăim fără ea. Am apăsat pe câteva butoane și aparatul face totul singur. Dar din păcate cu siguranță ai stricat și tu măcar o dată o haină pentru că nu ai știut că nu trebuie pusă în mașina de spălat. Hai să vedem care sunt acele piese cu care trebuie să fim atenți. 

 Sutienele

În mașină pot fi spălate sutienele cu elemente de plastic (inele, reglatoare, închizători) sau fără elemente, dar nici într-un caz, modelele cu piese metalice. Deoarece ele se pot agăța de tambur, iar sutienul se poate întinde. O soluție ar fi să pui sutienul într-o punguță de rufe sau o față de pernă veche, dar acest lucru nu e justificat, pentru că un sutien care își pierde forma, este periculos pentru sâni și postură. Mai bine să nu riști și să îl speli manual.

Pantofii sport

Producătorii de încălțăminte sport recomandă ca adidașii să fie spălați manual, deoarece vibrațiile puternice din tambur, precum și presiunea, stoarcerea și apa fierbinte îi pot deteriora, mai ales dacă sunt confecționați din textile pentru casă fine și dacă au abțibilduri sau alte elemente suplimentare. În plus, și ei pun presiune pe tambur.

De regulă, pantofii au etichete. Pictogramele de pe etichetă îți vor deschide toate tainele despre cum trebuie să speli un lucru sau altul. Dar, în general, pantofii se spală manual.

Pernele cu umplutură naturală

Pernele din puf și pene de gâscă se usucă greu, miros urât după spălare și pot genera mucegai. Iar după spălarea în tambur, își pot pierde forma, care nu mai poate fi restabilită.

În general, înainte de a trimite în mașină lucruri care absorb multă apă (pături, geci de puf, perne etc), ține cont de faptul că greutatea lor va crește mult în timpul spălării, ceea ce poate duce la deteriorarea tamburului și a motorului. Iar dacă încerci să le speli în cada de baie, va fi aproape imposibil să le storci. Unicul lucru pe care poți să-l faci este să apelezi la o curățătorie chimică.

Lavetele din microfibră

Din cauza presiunii, vibrațiilor și apei fierbinți, lavetele multifuncționale din microfibră își pierd o parte din substanțele absorbante, respectiv, nu mai sunt atât de eficiente după spălare. De regulă, producătorii recomandă spălarea manuală a acestor produse, într-o soluție caldă, cu săpun.

Cravatele 

Deci, călcarea celui mai important accesoriu masculin, precum și spălarea acestuia în mașina de spălat rufe este strict interzisă. Textura fină a lui cere o îngrijire aparte. În tamburul mașinii, cravata își pierde forma, aspectul și culoarea. Ce-i de făcut atunci? Spală cravata manual, cu apă caldă și săpun, folosind un burete cu textură moale.

Sursa: eustiu.com

Distribuie articolul: