Multe dintre noi am fost învățate încă de mici că durerile menstruale sunt normale și fac parte din experiența trăirii într-un corp de femeie.Totuși aceasta este o greșeală. Crampele intense și durerile asociate menstruației nu sun normale, ci au fost normalizate, în timp.

Adevărul este că oricine poate avea un ciclumenstrual sănătos și o menstruație ușoară, blândă, fără simptome care să strice orice plan. Dacă vei integra obiceiurile de mai jos în viață ta, timp de minimum trei luni de zile, vei vedea exact despre ce vorbim,potrivit andreearaicu.ro

1. Lasă hrană să îți fie medicament

Ai menstruatii dureroase și suferi în fiecare luna din această cauză? Ai încercat toate medicamentele posibile și tot nu reușești să scapi de disconfort?

Nu mai caută soluții miraculoase, căci răspunsul la problema ta se află chiar în farfurie. Alimentele pe care le consumăm nu ne afectează doar silueta și digestia, ci și menstruație.

Dacă vrei să cultivi obiceiuri pentru ciclu menstrual sănătos, încearcă să introduci în meniu mai multe frunze verzi, legume și fructe. În egală măsură, evita zahărul, glutenul și lactatele cu cel puțîn două săptămâni înainte de menstruație, dacă nu în totalitate.

2. Folosește antiinflamatoare naturale

Înainte să iei preventiv o pastilă cu ibuprofen, ai încredere în corpul tău și oferă-i ocazia de a stopa singur durerea. Pentru a-l ajută, oferă-i ingrediente naturale cu potențial antiinflamator, precum turmericul, ghimbirul și scorțișoara.

Fă-ți limonade calde, cu mult ghimbir și puțină miere, bea un turmeric latte în care adaugi și scorțișoară, ghimbir și cuișoare. Bea aceste delicii zilnic, în săptămâna premenstruala, dar și pe parcursul menstruației.

3. Odihnește-te și respectă-ți ritmul natural

Dacă, până acum, obișnuiai să ignori menstruația și să îți vezi de planuri, poate că este momentul să faci o schimbare. Acordă mai multă atenție odihnei și încearcă să dormi cel puțin 7 sau 8 ore în fiecare noapte. Ține minte că un corp odihnit este un corp relaxat și sănătos!

În plus, reține că este absolut normal să fii energică în prima faza a ciclului (cea foliculară, de la menstruație până la ovulatie) și să ai mai puțînă energie în faza a două (cea luteala, de la ovulatie la următoarea menstra).

Respectă acest ritm natural și nu încerca să intervii asupra lui.

4. Mișcă-ți corpul

Un stil de viață sedentar poate duce la un ciclu menstrual neregulat, însoțit de durere și disconfort. De aceea, printre cele mai importante obiceiuri pentru ciclu menstrual sănătos se numără și un stil de viață activ. Nu trebuie neapărat să faci antrenamente intense, să mergi la sala sau să alergi kilometri întregi.

Este suficient să îți miști trupul cu blândețe, făcând yoga sau pilates, dansând sau mergând la plimbări lungi prin parc.

5. Ia suplimentele potrivite

În loc să investești în pastile anti-durere, cumpără și folosește suplimentele alimentare de care ai nevoie. Fă-ți analizele și află dacă ai anumite carențe, pentru început. Apoi, suplinește vitaminele și nutrienții lipsa, în special magneziul, Omega 3 și complexul de B-uri. De asemenea, pentru a avea o menstruație fără durere, poți face băi fierbinți cu fulgi de magneziu adăugați în cadă.

Relaxează-te, răsfață-te, odihnește-te și integrează toate obiceiurile de mai sus.

Vei simți diferența!

Sursa

 

Distribuie articolul: