Cultura este un factor important ce ne unește pe toți, iar sub cultură, ca factor de bază al păstrării acesteia, sunt și muzeele. Noi moldovenii avem cultură acasă. De aceea, în acest weekend trebuie neapărat să vizitezi măcar câteva muzee din Chișinău. De ce ai nevoie? De dispoziție bună, timp liber și masca de protecție.

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei se numără printre cele mai importante instituții muzeale din Republica Moldova, atât din punctul de vedere al patrimoniului său, cât şi al prestigiului ştiinţific. Muzeul Național de Istorie a Moldovei se află în Chișinău, Republica Moldova. La intrare în muzeu este situată Lupoaica cu Romulus și Remus. Are o mulțime de expoțizii și colecții pe care neapărat trebuie să le vizitezi.

Program de vizitare: în fiecare zi de la 10-18.
Plata de intrare: 10 lei 

Muzeul Național de Artă a Moldovei

Muzeul Naţional de Artă din Moldova, amplasat în cent­rul oraşului Chişinău, este singura instituţie de acest profil din Republica Moldova. Muzeul are în gestiune trei edificii reprezentative, monumente de arhitectură de la cumpăna sec. XIX- XX. În arhitectura clădirii exterioare, precum și interior, predomină arta frumosului evidențiată prin prisma sufletului omenesc, ce deține o splendidă colecție de picturi plastice, ale marilor pictori autohtoni si europeni, în ultimul timp au fost adăugate și a celor din Rusia, Europa Occidentală, Japonia, India, China.

Program de vizitare: Marți-Duminică, orele 10-18.

Plata de intrare: 10 lei

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Istoria Muzeului începe în anul 1889, când Zemstva Basarabiei a organizat Expoziţia Agricolă şi Industrială, care a şi stat la baza fondării instituţiei muzeale. Este cel mai Vechi Muzeu din Republica Moldova. Fondat ca Muzeu Agricol, pe parcursul existenţei sale şi-a lărgit treptat domeniul de activitate, creînd colecţii ce reflectă istoria naturală, natura contemporană, evoluţia societăţii umane şi cultura tradiţională de pe teritoriul Basarabiei, iar mai tîrziu a Republicii Moldova. În prezent deţine un patrimoniu de circa 135 mii de piese.

Plata de intrare generală: 10 lei

Program de vizitare: 10-10. Zi liberă luni.

Muzeul literaturii române ,,M. Kogălniceanu” din Chișinău

A fost înființat în 1965. Aici sunt adunate toate valorile culturale românești. În prezent patrimoniul numără peste 100.000 mii exemplare, inclusiv manuscrise, cărţi, periodice, artă plastică imprimări, fotografii şi obiecte rămase de la scriitori. Plus are și un bogat material documentar pentru studii, comunicări, analize.

Program de vizitare: în fiecare zi de la 10-16

Muzeul Tehnicii de Calcul

Dorința de a învăța totul în rădăcină a fost motivul pentru asamblarea primului calculator de a 2-a generație. O colecție de 3 calculatoare de diferite generații a crescut și sa transformat într-un muzeu. În prezent, muzeul are mai mult de 200 de exponate – calculatoare funcționabile, inclusiv cele făcute în Moldova. Sunt expuse și diferite componente. Muzeul se află în incinta Institutului de Matematică și Informatică al Academia de Științe a Moldovei. Vizite posibile și în weekend. Detalii aflați pe site-ul muzeului.

Program de vizitare: 9-17

Distribuie articolul: