Dantura se numără printre primele lucruri pe care le observă cei din jur la tine. Iar un zâmbet frumos și alb nu este doar un semn de sănătate, ci și unul care îți dă încredere în tine. 

Indiferent cât de frecvent ți-ai peria dinții, albul acestora poate dispărea în timp, mai ales în cazul celor care beau cafea, sucuri carbogazoase, ceai negru sau care fumează, notează ele.ro.

Unele persoane au dinții albi în mod natural, în timp ce altele îi au bej sau gri. Însă, când te uiți la vedetele de la Hollywood, un lucru este imposibil de ignorat: toate afișează un zâmbet strălucitor de alb. În consecință, studiile arată că aproximativ 18% dintre oameni se abțin să zâmbească larg în fotografii, pentru că se simt stânjeniți de culoarea gălbuie a danturii lor. Iată câteva tehnici cu care și tu poți obține un zâmbet superb:

Periajul corect, mai eficient decât orice tratament

Doar 1 din 10 oameni se spală corect pe dinți. Majoritatea greșelilor pe care le comitem atunci când ne periem dinții sunt legate atât de timpul prea scurt, de efectuarea unor mișcări ineficiente cu periuța, de un periaj prea agresiv sau, dimpotrivă, prea blând sau alegerea unei periuțe cu dinții mult prea țari. Un periaj corect este primul pas spre o dantură mai deschisă la culoare și mai sănătoasă. Periajul trebuie să dureze în jur de 2 minute, după cum recomanda dentiștii, și să fie efectuat cu ajutorul unor mișcări circulare, care să împingă reziduurile de pe dinți în sus, nu la baza gingiilor, unde pot cauza infecții.

Pentru albirea dinților, cele mai eficiente sunt aceste periuțe electrice ultra performante, ale căror mișcări circulare ajută la îndepărtarea petelor și care au un cronometru integrat, care te anunță când ai atins timpul minim de periere. După cum vezi, acestea sunt create după o tehnologie unică și te pot ajuta să îți cureți dinții mai eficient decât vei reuși vreodată cu o periuță manuală.

Bicarbonatul de sodiu, unul dintre cele mai vechi remedii

Bicarbonatul este atât de popular în tratamentele de albire a danturii încât companiile care produc pasta de dinți au început să îl includă în ingredientele folosite pentru prepararea produselor. Folosit corect, bicarbonatul amestecat cu peroxid de hidrogen elimină petele de pe dinți și îi albește vizibil, însă medicii stomatologi avertizează asupra frecvenței de utilizare a acestor substanțe.

Pentru că este abraziv, bicarbonatul poate acționa eficient asupra petelor de pe dinți, însă folosit prea des, va cauza distrugerea smalțului. Pentru a-l utiliza corect, amestecați-l cu peroxid de hidrogen sau cu suc de lămâie până obțineți o pastă și folosiți-o pentru a vă spăla pe dinți. Atenție, însă! Aceasta nu este un înlocuitor pentru pasta de dinți obișnuită. Amestecul nu trebuie folosit mai mult de cinci zile consecutive, iar după aceea va trebui să luați o pauză de cel puțin șase luni până să-l utilizați din nou.

Pastă de căpșune, soluția naturală de îndepărtare a petelor

Căpșunele conțin acid malic, care este foarte eficient la îndepărtarea petelor de cafea, vin roșu sau ceai de pe dinți. Tot ce ai de făcut este să pasezi una sau două căpșune, să adaugi puțin bicarbonat de sodiu și să folosești periuța pentru a întinde amestecul pe suprafața dinților. Ai însă grijă să nu folosești pasta prea des, pentru că acidul erodează dinții când este aplicat în exces, ceea ce cauzează carii și pătarea mai frecventă a danturii.

Pasta cu ulei de cocos, folosită și de vedete

Uleiul de cocoș conține acizi grași care pătrund în enzimele prezente în smalțul dinților, atunci când intră în contact cu saliva. Astfel se produc molecule de oxigen, care se prind de petele de pe dinții tăi, iar în urma unei reacții chimice, petele sunt îndepărtate în momentul în care îți clătești gura și îți perii dantura.

Pentru a-ți prepara singură un astfel de tratament va trebui să încălzești o cană de ulei de cocoș până când acesta devine lichid, să adaugi două lingurițe de bicarbonat de sodiu și 10 picături de ulei de mentă, care va adăuga o aromă fresh și proprietăți antibacteriene soluției preparate. Printre celebritățile care folosesc acest remediu se numără și actrițe de la Hollywood, precum Gwyneth Paltrow, Shailene Woodley sau Charlize Theron.

Oțetul de mere are efect de antibiotic natural

Oțetul de mere este extrem de eficient pentru cei care au gingii sensibile, care le sângerează la periaj, și pete dentare cauzate de nicotină sau cofeina. Studiile arată că oțetul de mere funcționează foarte bine și ca înălbitor pentru dinți, iar rezultatele sale sunt comparabile cu cele pe care le poți obține într-un cabinet profesional.

Asta deoarece oțetul de mere conține acid acetic, potasiu, magneziu, probiotice și enzime care ucid germenii și încurajează dezvoltarea bacteriilor bune pentru organism. Acțiunea corozivă a acidului ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului, așa că dinții tăi vor fi mai albi și mai sănătoși. Oțetul de mere trebuie folosit zilnic, cel puțin o lună, pentru a vedea adevăratele sale rezultate, însă trebuie să ai grijă să nu îți perii dinții foarte agresiv.

Oricât de eficiente ar fi pe moment, tratamentele cu chimicale îți distrug dantură pe termen lung. Dacă vrei, totuși, să îți deschizi dinții la culoare cu câteva nuanțe, să elimini petele și să îi protejezi de îngălbenire, aceste tehnici pe care le poți încerca la tine acasă vor fi la fel de utile și nu îți vor afecta dantura în niciun fel.

Tu cum îți menții dinții albi și sănătoși? Ce tehnici ai de gând să încerci dintre cele propuse?

Sursa foto: Google.com

Vezi și: Pastă de dinți cu turmeric pentru dinți mai albi!

Distribuie articolul: