O persoană sensibilă este cineva care percepe cu ușurință și reacționează la stările emoționale ale altor persoane. Persoanele sensibile sunt adesea introvertite și idealiste. De aceea, în acest articol am decis să-ți spunem care sunt acele lucruri mici care îi vor face să se simtă bine. 

Cine sunt oamenii sensibili? 

Oamenii sensibili sunt de obicei tăcuți, rezervați și foarte sensibili la emoțiile altor oameni. Din această cauză se simt izolați, deoarece au dificultăți în a înțelege comportamentul altora, dacă nu își dezvăluie mai întâi propriile emoții. Ca urmare, ei tind să aibă o stimă de sine scăzută, deoarece nu își pot înțelege propriile defecte. În plus, ei tind să aibă, de asemenea, o dorință puternică de sprijin emoțional din partea altora, precum și să caute sfaturi de la prieteni sau consilieri. Așadar, dacă faci parte dintre aceștia, iată care sunt cele cinci lucruri care te vor face fericit/ă: 

  • Un spațiu al tău, pentru a te regrupa și a te reîncărca

Ce îți aduce confort? Pentru persoanele extrem de sensibile, a avea un spațiu sigur care le aparține doar lor poate fi pentru ei o adevărată salvare. Este recomandat să deții controlul asupra unui anumit spațiu, cum ar fi un dormitor, un birou sau o casă. 

Acest loc poate fi refugiul tău atunci când totul se simte haotic și copleșitor (ceea ce se întâmplă adesea pentru persoanele sensibile. Umple spațiul cu lucruri care îți aduc confort sau ușurare, cum ar fi pături confortabile, lumânări sau plante. 

Important este să creezi un spațiu sigur, care să te facă să te simți bine, astfel încât să știi mereu că ai un loc în care să te retragi la nevoie.

  • A avea limite sănătoase – și a le respecta

A avea limite personale sănătoase poate aduce beneficii vieții tale ca persoană extrem de sensibilă. Cu toate acestea, crearea acestora (și respectarea lor) poate fi o provocare, deoarece persoanele sensibile sunt adesea pe placul oamenilor și pun nevoile altora înaintea celor personale.

Apropo, în relațiile interpersonale, s-ar putea să-ți fie dificil să-ți separi emoțiile tale de emoțiile celorlalți. Acesta este motivul pentru care de multe ori îți este greu să le spui „Nu” oamenilor. Dar, dacă ai stabilite niște limite personale, ai mai multe șanse de a te concentra asupra nevoilor tale.  

  • Somn bun și de calitate

Orice profesionist din domeniul sănătății ți-ar tot spune cât de importantă este odihna. Orice om are nevoie de un somn de calitate. O persoană de peste 18 ani trebuie să doarmă minimum șapte ore. Însă somnul poate fi un obstacol pentru persoanele extrem de sensibile, deoarece creierul lor gândește deseori în exces. Și tocmai din această cauză au nevoie de mai mult somn

  • Exprimă-ți liber sentimentele și emoțiile

Ca suflet sensibil, probabil că găsești o mare valoare în relațiile în care simți că nu trebuie să-ți ascunzi sentimentele. Te simți aproape de acești oameni — cei din cercul tău interior — pentru că ești capabil să te deschizi și să ai conversații profunde și stimulatoare.

  • Relaxează-te înainte să iei vreo decizie

Persoanele sensibile pot avea dificultăți în a lua decizii, chiar și atunci când este vorba de alegeri aparent mici cum ar fi ce să mănânce la cină. Acest lucru se datorează probabil profunzimii lor de procesare și tendinței de a gândi prea mult.

Totodată însă persoanele sensibile sunt cunoscute și pentru intuiția lor incredibilă, care îi poate ghida în luarea deciziilor. Așa că dacă stai cu gândurile tale pentru un timp – prin meditație sau prin alte practici – s-ar putea să auzi răspunsul pe care îl cauți venind la tine din interior.

Dar tu ești o persoană sensibilă?

Sursa: highlysensitiverefuge

Distribuie articolul: