Cine dintre noi nu a periat părul ud sau nu l-a legat în coc, după duș? Trebuie să recunoaștem că aceste obiceiuri sunt făcute des de fete. Deși par a fi niște obiceiuri inofensive, nu este așa. Ele îți afectează sănătatea părului. 

Părul umed este mai vulnerabil decât cel uscat, astfel, trebuie să fii mult mai atentă cu el. 

Mai jos sunt cinci dintre cele mai frecvente greșeli care nu ar trebui făcute, dacă dorești să menții un păr sănătos.

Pieptănarea părului ud

Când este ud, părul este cel mai elastic, așa că atunci când îl piepteni, el poate fi întins cu ușurință și uneori smuls complet. Dacă îți piepteni în mod regulat părul ud, acesta va deveni mai fragil și mai nestăpânit în timp. Cea mai bună alegere este ca după spălarea părului, mai întâi să-l usuci într-un mod natural – 5-10 minute vor fi suficiente. După aceea, părul poate fi pieptănat ușor, după aplicarea uleiului pentru o alunecare mai bună. De asemenea, acordă o atenție pieptenului – cel mai bine este să fie din lemn sau plastic.

Aduni părul ud într-un coc sau coadă de cal

Într-adevăr este incomod să îți lași părul liber, în special atunci când este umed, dar, întotdeauna să-ți amintești de primul punct – părul ud este cel mai elastic. Prin urmare, atunci când aduni firele într-o coadă de cal sau un coc, acestea nu sunt doar întinse, ci și strânse de o bandă elastică. În loc de elastic, acordă o atenție accesoriilor din mătase. Acestea nu vor deteriora și trage părul.

Usuci părul cu un prosop după duș

Cunoscută situația nu? Acesta e și un truc preferat al regizorilor – actrița cu un prosop alb ca zăpada pe cap iese după un duș. Cu siguranță este frumos, dar nu este cea mai bună idee pentru părul tău. Țesătura sa este foarte aspră pentru șuvițele noastre, așa că frecarea constantă poate cauza pierderea și distrugerea firelor. Schimbă prosopul din țesătură cu un material din bumbac sau un prosop din microfibră. Astfel, va fi mult mai sănătos pentru părul tău, iar umezeala va fi absorbită mai repede.

Utilizezi uscător de păr și ondulator pe părul ud

Nu este un secret că ondulatorul nu este foarte bun pentru păr, dar asta nu ne-a prea oprit din a-l utiliza. Totuși, pentru a minimiza stresul asupra părului, urmează câteva reguli:

  • Începe coafarea cu diferite aparate, doar după ce părul este complet uscat și, bineînțeles, folosește protecție termică.
  • Nu usca părul imediat după duș. Lasă-l să se usuce singur cel puțin jumătate de oră, apoi setează uscătorul de păr la cea mai scăzută temperatură.

Te culci cu părul ud

Atunci când te culci cu părul ușor umed este iertabil, dar niciodată cu părul ud. În primul rând, în timpul somnului, firele se pot încurca, iar în al doilea rând, frecarea constantă de pernă dăunează chiar și părului uscat. Un exemplu pentru voi poate fi Kim Kardashian, pentru că ea doarme pe o față de pernă de mătase. Textura naturală netedă a acestui material previne frecarea, reducând astfel ruperea și rărirea părului.

Tu cum îți usuci părul?

Sursa: peopletalk.ru

Distribuie articolul: