Relația părinți-copii nu este una dintre cele mai ușor de gestionat. Uneori, sunt necesare eforturi colosale pentru a găsi cea mai optimă soluția pentru păstrarea unei relații armonioase. Vezi mai jos o listă de filme pe care să le urmăriți în familie și care s-ar putea să vă ajute să vă înțelegeți mai bine unul pe celălalt. 

„Freaky Friday”

Filmul datează încă din anul 2003 – pe când actrița Lindsay Lohan nu era la închisoare pe motiv de conducere a autovehicolului în stare de ebrietate. În orice caz, din 2003 și până acum filmul rămâne la fel de actual. Scenariul acestuia este deosebit de simplu – drept urmare a unor circumstanțe ciudate mama (Jamie Lee Curtis) și fiica (Lohan) se schimbă cu corpurile. Ei bine, sau cu sufletele – fiecare numește cum îi place mai mult. Pentru a reveni la situația de altă dată cele două sunt puse în situația în care trebuie să învețe să interacționeze una cu cealaltă și să ducă relația lor într-o direcție armonioasă de dezvoltare. E multă muncă de făcut pentru eroinele filmului, acestea se ciocnesc constant de dezacorduri, familiare, poate, tuturor mamelor și fiicelor. Deci, acest film este unul perfect potrivit dacă ai nevoie de un ghid despre cum poate funcționa sănătos o relație între părinți și copii adolescenți.

Notă IMDb – 6,2 din 10

„Everybody’s Fine”

Filmul „Everybody’s Fine” a fost lansat în anul 2009. Acesta prezintă o viziune (prin prisma timpului) asupra educației pe care o oferă părinții. După moartea soției sale, personajul principal al filmului (Robert De Niro) decide să adune copiii de Crăciun, dar, așa cum se întâmplă adesea, toată lumea are scuze. Atunci eroul De Niro decide să-și viziteze descendenții (interpretați de Drew Barrymore, Kate Beckinsale și Sam Rockwell) ocazie cu care are șansa să învețe multe despre ei.

Notă IMDb – 7,1 din 10

„Motherhood”

Comedia „Motherhood”, care a fost lansată în 2019, este ideală pentru a fi vizionată împreună cu mama sau bunica. În centrul narațiunii se află cele trei prietene (Patricia Arquette, Angela Bassett și vedeta din „Desperate Housewives” Felicity Huffman), care au decis să vină (pe neanunțate) la fii lor adulți care locuiesc la New York. Aflând că niciunul dintre bărbați nu și-a găsit fericirea, prietenele iau lucrurile în propriile mâini. În final, eroii vor înțelege un adevăr simplu – fiecare are propria rețetă pentru o viață fericită.

Notă IMDb – 4,6 din 10

„Mommy”

Câștigător al Premiului Juriului Festivalului de Film de la Cannes 2014 și al Premiului francez „Cesar”, filmul lui Xavier Dolan – „Mommy” explorează relația complexă dintre un adolescent și mama lui. Pubertatea decurge, rarori,  în liniște, dar aici situația se complică de faptul că tânărul are o tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție: este impulsiv, experimentează schimbări bruște de dispoziție și uneori scapă de sub control. Când conflictul dintre eroi atinge apogeul, o vecină vine în ajutor – o femeie tăcută, dar cu un trecut întunecat.

Notă IMDb – 8,1 din 10

„The pursuit of happiness”

Acest film, bazat pe o poveste adevărată, ce datează din 2007 este unul cu adevărat inspirant. Este util pentru fiecare persoană să urmărească această creație pentru a-și aminti sacrificiile pe care le fac părinți pentru copiii lor. Protagonistul Chris (Will Smith) se află la câțiva pași de sărăcie, încercând, fără succes, să vândă dispozitive medicale ciudate. După încercări lungi și zadarnice, își pierde toate economiile și, împreună cu fiul său cel mic, ajunge pe stradă. Hotărât să-și schimbe viața și să-i ofere fiului său un viitor decent, Chris face un stagiu neremunerat la o firmă de brokeraj binecunoscută, în speranța că va avea șansa să devină un angajat oficial al acelei firme. Adevărul este că, doar unul, cel mai de succes, stagiar va fi angajat.

Notă IMDb – 8 din 10

 

Distribuie articolul: