Primul catalog dedicat vinurilor moldovenești premiate cu aur în anul 2018 – „Vinurile de Aur ale Republicii Moldova” va fi disponibil pe 18 aprilie la ediția a XVI-a a Vernisajului Vinului. Inițiativa aparține Oficiului Național al Viei și Vinului și vine ca urmare a numărului impresionant de medalii de aur – 190 – obținute de vinificatorii moldoveni la cele 28 de concursuri internaționale, alături de alte 300 de medalii de argint, bronz, precum și distincții. 

Consultă catalogul și degustă aceste vinuri la Vernisajul Vinului „Aroma Primăverii tale”. Bilete – AICI.

Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului: „Anul trecut palmaresul Vinului Moldovei a fost completat cu circa 500 de medalii și distincții obținute în cadrul concursurilor desfășurate pe întregul mapamond – un record pentru produsul mândriei naționale. Am conceput acest catalog ca o confirmare a eforturilor depuse de actorii-cheie ai sectorului, ce au culminat cu o nouă generație de vinuri, a căror calitate constatăm că este tot mai mult apreciată pe piețele externe, dovadă fiind numărul de premii ce crește de la an la an. Suntem încrezători că vinurile autohtone vor continua să se impună pe piețele externe, iar brandul „Wine of Moldova” va rămâne cel mai reprezentantiv Ambasador al țării noastre în afara hotarelor ei.”

Participarea vinăriilor la concursurile și expozițiile de profil a fost susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul strategic de dezvoltare – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei. 40 de companii vinicole din țară care și-au expediat mostrele de vinuri, spumante și divinuri, au luat calificative maxime pentru calitatea produselor din partea juraților străini. În rezultat, brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei” și-a completat palmaresul cu 488 de medalii.

Vinificatorii moldoveni au continuat să înregistreze succese și în 2019. Astfel, de la începutul acestui an, Vinul Moldovei a obținut 144 medalii la concursurile„MundusVini”, „Berliner Wine Trophy” și „Eurasia Wine&Spirts Competition”, dintre care 92 – de aur și 52– de argint.

Vino la Vernisajul Vinului să le deguști!