Chișinău, 15 decembrie 2017 – La cea de-a XXI-a ediție a ”Târgului caritabil de iarnă” care a avut loc pe data de 10 decembrie, la Moldexpo, au participat peste 5000 de oameni care și-au dorit să contribuie la realizarea unor visuri înainte de sărbători. Tradițional, ”Târgul caritabil de iarnă” este organizat, anual, de către Clubul Internațional al Femeilor din Moldova și are intenția de a ajuta femeile și copii defavorizați din țară.

24 de ambasade și organizații internaționale, membri ai clubului, alături de meșteri populari, ONG-uri, orfelinate, agenți economici locali și beneficiari ai proiectului au participat la organizarea acestui eveniment socio-cultural și au făcut posibilă atingerea scopului propus inițial.

Anul acesta la ceremonia de deschidere a „Târgului caritabil de iarnă” am fost onorați de prezența Primei doamne, Galina Dodon, care este și Președinta de onoare a Clubului Internațional al Femeilor din Moldova:

„Târgul caritabil de iarnă” organizat de CIFM, într-adevăr se bucură de o popularitate mare, fiind așteptat de moldoveni la sfârșitul fiecărui an. Aici ne aflăm într-o poveste și ne putem apropia de cultura fiecărei țări prezente la eveniment. Vreau să mulțumesc CIFM pentru dragostea pe care o poartă cetățenilor noștri, de asemenea vreau să le mulțumesc că pot sa vin cu un mic aport pentru acțiunile de caritate propuse și vă îndemn pe toți să faceți același lucru”.

Oaspeți deosebiți la Târgul caritabil de Crăciun! Vezi aici cum s-a desfășurat (Video)

Și președintele țării, Igor Dodon, a apreciat inițiativa organizării unor astfel de activități caritabile, dar și a mulțumit comunității diplomatice internaționale:

„Vreau să mulțumesc ambasadorii, participanții corpului diplomatic, pentru participarea activă la acest eveniment. În afară de munca pe care o depuneți în aprofundarea relațiilor bilaterale, dvs. faceți foarte multe pentru susținerea cetățenilor noștri, motiv pentru care veți fi mereu bineveniți în Republica Moldova”. La rândul lor, Co-președinții CIFM, Maria Marinuță și Aisha Al-Zeyara, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, dar  și Coordonatoarea Rezidentă ONU, Dafina Gercheva au ținut să le mulțumească oamenilor pentru prezență și mărinimie.

La eveniment au fost premiate cu diplome de onoare 5 ambasade care la ediția precedentă s-au implicat activ și au oferit cele mai mari donații Clubului Internațional al Femeilor din Moldova pentru sprijinirea beneficiarilor: Turcia, Qatar, Italia, SUA si Germania.

Membrii comitetului de granturi al clubului selectează în fiecare an câteva proiecte pentru sponsorizare. De această dată vor susține 5 proiecte, care au participat și la „Târgul Caritabil de Iarnă 2017” cu un stand comun, unde au avut posibilitatea sa aducă la cunoștința comunității locale problemele cu care se confruntă.

  1. Vitae– organizație care oferă asistență copiilor născuți prematur;
  2. Copiii ploii–asociație specializată în sprijinirea copiilor cu boli genetice rare;
  3. AREAP– organizație care sprijină integrarea persoanelor cu nevoi speciale în societate și promovează dezvoltarea antreprenoriatului social;
  4. Hospice Angelus – beneficiarii serviciilor cărora sunt adulții și copiii care suferă de boli incurabile;
  5. Centrul de caritate pentru refugiați ONG (CCR)– populația țintă a proiectului vor fi solicitanții de azil, refugiații și beneficiarii protecției umanitare (femei, copii).

Reamintim că Clubul Internațional al Femeilor Din Moldova a fost fondat în anul 1997, de către Georgia Stewart, soția ambasadorului american. De 21 de ani a a oferit sprijin și susținere comunității internaționale și corpului diplomatic din Moldova. Inițial, CIFM a fost lansat pentru femeile expatriate, pentru a le oferi o perspectivă asupra vieții și culturii Moldovei, prin întîlniri cu speakeri locali și călătorii în țară. Însă, cu timpul și-a diversificat activitățile, fiind un club social, și nu în ultimul rând – caritabil.