Ne aflăm în pragul sărbătorilor de iarnă, atunci când visele devin realitate. În incinta centrului internațional de expoziții "Moldexpo", a fost inaugurată cea de-a XXI-a ediție a tradiționalului Târg caritabil de Crăciun. Vizitatorii au avut posibilitatea să-și delecteze privirile și sufletele cu o mulțime de lucruri și obiecte cu tematică de iarnă. Printre acestea au fost o varietate de cadouri, suvenire, jucării, decoraţiuni, bijuterii, articole vestimentare și genți.

Pe lângă toate acestea, la eveniment s-au întrunit reprezentanții tuturor ambasadelor care ademeneau cumpărătorii cu bucatele aromate și băuturile specifice țării pe care o reprezintă. precizăm că acest eveniment este unul specific, organizat pentru a XXI-a oară de Clubul Internațional al Femeilor.

Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău a fost și el prezent la Târgul de Crăciun.

„Aici sunt multe Ambasade și organizații care sper că vor avea rezultate foarte bune și în acest an. Susținerea și asistență vor fi posibile datorită participării noastre comune”, a precizat ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko.


La eveniment au fost prezentate zeci de produse apărute recent pe piață, din această categorie făcând parte și vinurile autohtone.

Vicepreședintele cofondator al Asociației Micilor Producători de Vinuri, Sergiu Gălușcă susține:

„Am venit cu vinurile noastre noi de la „Unicorn”. Este o vinărie nouă în care noi depunem toată puterea și toată muncă noastră. Oamenilor le place, căci este un produs nou și ne face plăcere să ne aflăm aici.”

Vizitatorii roiau precum albinele printre tarabe. Fie că erau în căutarea unui cadou de Crăciun pentru cei dragi, fie că gustau din bucate, însă  toți erau uniți de dorința de a face un bine, întru susţinerea financiară a proiectelor ce ajută femeile şi copii ce au nevoie de sprijinul nostru.

„Pentru noi este o tradiție să venim la târgul de Crăciun. Este o sărbătoare mult așteptată a colegilor noștri. MobiasBanca este și partenerul acestui mare eveniment. Alături de Ambasade, suntem chiar onorați să pregătim și noi preparatele de care colegele noastre sunt foarte mândre. Puteți vedea lucruri și croșetate și gătite cu multă dragoste”, a menționat Stela Ciobanu, reprezentant MobiasBanca.

Pentru anul 2017, organizatorii și-a pus că scop să adune cel puțin 40 mii de dolari.

Haideți să fim mai buni și să aducem zâmbete pe chipul celor nevoiași.

Nicoleta Balacci, stagiară