Haideți să aducem zâmbetul pe fețele celor 40 de copii de la Institutul Oncologic care vor petrece sărbătorile de iarnă la spital. Participați la campania „Viața merită trăită”.

În perioada 10 – 20 decembrie în Chișinău se va desfășura campania de caritate „Viața merită trăită”. Scopul acestei activități constă în colectarea monedelor pentru achiziționarea cadourilor de Crăciun pacienților secțiilor pediatrice ale Institutului Oncologic din Republica Moldova. Să oferi monede este, probabil, cel mai simplu act de caritate, iar în acest mod putem contribui la realizarea dorințelor de Crăciun pentru 40 de copii care vor petrece sărbătorile de iarnă în spital, luptând cu cel mai nemilos  dușman – cancerul.

„Viața merită trăită”: adunăm monede și dăruim zâmbete copiilor

În perioada 10 – 20 decembrie 2020 în orașul Chișinău se va desfășura campania de caritate „Viața merită trăită”. Scopul activității constă în mobilizarea unui număr cât mai mare de persoane pentru a aduna mijloace financiare ce vor fi utilizate pentru procurarea cadourilor de Crăciun pentru pacienții secțiilor pediatrice din cadrul Institutului Oncologic din Republica Moldova.

Să oferi monede este, probabil, cel mai simplu act de caritate, iar în acest mod putem contribui la realizarea dorințelor de Crăciun pentru 40 de copii care vor petrece sărbătorile de iarnă în spital, luptând cu cel mai nemilos  dușman – cancerul.

Participarea în această activitate este accesibilă tuturor doritorilor, pentru aceasta fiind necesar doar să colectați toate monedele pe care le aveți acasă: în pușculițe, sertare, buzunare sau genți și să le aduceți în unul din cele trei puncte de colectare în care avem instalate boxe speciale.

  • Organizatorul activității: Magazinul de caritate „Mesto
  • Beneficiarul activității: Asociația Obștească „Viața fără leucemie
  • Partenerii activității: Showroom „Julia Allert”, reprezentanța „Greenway” în Republica Moldova și compania „Tromigou

„Timp de opt ani această activitate, cu denumirea generică „Viața merită trăită”, a fost organizată de către prietenii noștri de la Asociația „Salvați Viața”. Este o activitate bine-cunoscută, care reunește mii de oameni. Începând cu acest an, activitatea va fi organizată de către magazinul de caritate „Mesto”. Vom desfășura acțiunea în ajunul sărbătorilor de iarnă – o perioadă magică când toate dorințele se împlinesc, și din acest motiv ne-am propus să direcționăm mijloacele acumulate pentru a bucura cu surprize de Crăciun copiii care suferă de maladii oncologice. Anume acum, mai mult decât oricând, vrem să le demonstrăm acestor copii că miracolele se întâmplă și dorințele prind viață. Știm că toate resursele de care dispun familiile acestor copii minunați sunt utilizate pentru tratamente și îngrijiri. Suntem convinși că acele cadouri minunate pe care le vor găsi sub pomul de Crăciun vor umple sufletele acestor copii minunați de speranțe, încredere, optimism și vor avea asupra lor o putere miraculoasă și chiar vindecătoare! În același timp noi, cei care contribuim la realizarea acestor magii, ne reamintim de importanța și valoarea imensă a compasiunii chiar și prin gesturi mici”, ne spune Inga Bostan, administratoarea magazinului.

Monedele colectate vor fi transmise Asociației Obștești „Viața fără leucemie” – asociația de părinți, copiii cărora au trecut prin calvarul tratamentelor oncologice. Organizația va achiziționa cadourile la care visează micii pacienți ai secțiilor de oncologie pediatrică.

„Circa 40 de copii vor petrece în acest an sărbătorile de iarnă pe paturile de spital. Desigur, cea mai mare dorință a acestor copii și a părinților lor este să se însănătoșească și să revină în sânul familiei. Dar fiecare din ei visează la un cadou deosebit de la Moș Crăciun. Sperăm foarte mult că în cadrul campaniei „Viața merită trăită” vom reuși să îndeplinim aceste dorințe ale micilor noștri eroi luptători”, relatează Natalia Vilcu-Bajurean, președintele Asociației „Viața fără leucemie”.

Monedele se vor colecta în orașul Chișinău, la următoarele adrese:

  • Alecu Russo, nr. 15, în zilele luni-sâmbătă de la 10.00 la 19.00, iar duminică 10.00 – 16.00 (magazinul de caritate „MESTO”)
  • M.Eminescu, nr.39, în fiecare zi de la 10.00 la 20.00 (showroom „JULIA ALLERT”)
  • A.Cuza-Vodă, nr. 1/4, în zilele marți – duminică de la 12.00 la 19.00, luni – zi liberă. (Reprezentanța „GREENWAY” în Moldova)

Puteți face activitatea mai distractivă, invitând prieteni și colegi: vom reuși să colectăm mai multe monede, și astfel beneficiile vor fi mai mari. Iată de ce vă îndemnăm:

  • să le povestiți despre această activitate rudelor, vecinilor, prietenilor;
  • să plasați boxe/borcane/cutii pentru colectarea monedelor în oficii, săli de sport, în clasă, etc.
  • să aduceți modele colectate în punctele noastre.

*Pentru colectările în grup, organizatorii vor oferi materiale promoționale și boxe.