Cu siguranță, prima impresie nu spune totul despre o persoane, dar fiecare trebuie să cunoască cum să se prezinte frumos. Așa că, vezi mai jos câteva recomandări care te vor ajuta să faci o primă impresie bună, fără ca măcar să scoți vreun cuvânt. Ține minte limbajul non-verbal este cheia!

Asadar, fii conștientă de corpul tău și cultivă o stare de spirit bună. De multe ori o mică ajustare te poate ajuta să iei un interviu de angajare și stârnești simpatia interlocutorului tău fără ca măcar acesta să cunoască foarte multe lucruri despre tine. Simpla ta prezență este mai mult decât suficientă.

Asigură-te că îți ții capul drept, cu bărbia ridicată. Cu cât postura ta este mai înaltă și mai dreaptă, cu atât transmiți mai multă încredere și stăpânire de sine.

Atunci când intri într-o încăpere, ține spatele drept. Asta înseamnă să nu lași umerii să cadă în față sau în spate. De asemenea, privește în față în loc să te uiți în jos sau pe tavan. Te va ajuta să te simți stăpână pe situație.

Privește oamenii în ochi în timpul conversațiilor. Astfel vei arăta nu numai că ești o persoană onestă dar șii că ești interesată de ceea ce au de spus. O astfel de atitudine va genera o conexiune autenttică între tine și interlocutor.

Fii atentă la gesturile pe care le faci cu mâinile. Dă strângeri de mână ferme însă feminine, plăcute. Evită să îți încrucișezi brațele pentru că acest gest trădează o lipsă de încredere în sine sau de ostilitate. La nivel subconștient, ceilalți oameni percep acest gest ca pe o barieră pe care o pui in fața lor iar pe tine te pune în gardă și în incapacitatea de a avea încredere în ceilalți.

Zâmbește cu sinceritate. Un zâmbet cald, oferit din toată inima, nu îți va deschide doar uși ci și inimi. Și asta pentru că nimeni nu poate rezista unui zâmbet autentic.

Sursa: Kudika.ro