Uneori modul în care ne comportăm cu persoanele din jur pot duce respingere. Cel mai probabil, de multe dintre acestea nici nu suntem conștienți, iată de ce ți-am pregătit câteva exemple mai jos pe care să le analizezi și să faci concluzii.

Iată care sunt cele 12 tipuri de comportamente toxice care trebuie evitate pentru îi îndepărtează pe oameni de noi, potrivit psihologului Mark Chernoff:

1. fii invidios pe oamenii din jur. Nu permite invidiei sau geloziei pună stăpânire pe sufletul tău. Invidia este arta de a număra binecuvântările altei persoane în loc le numeri pe ale tale.

2. iei lucrurile mult prea personal. Adevărul este ceea ce îți spun și fac oamenii este mai mult despre ei și mai puțin despre tine. Reacțiile lor sunt despre perspectivele, rănile și experiențele lor.

3. acționezi și cum ai fi o victimă. Acest comportament toxic te ține blocată. În momentul în care încetezi te mai plângi și refuzi te vezi o victimă neajutorată, vei constata ești mai puternică decât crezi.

4. ții cu forță de durere și de pierdere. Schimbarea nu este ușoară, însă este necesară. renunți este cea mai sănătoasă și eliberatoare cale de a scăpa de gândurile toxice care îți invadează sufletul.

5. Gândirea negativă obsesivă. vezi doar lucrurile negative și te gândești ești înconjurată de durere este un mod dificil de a trai viață; vestea bună este tu poți depăși acest capitol doar schimbându-ți perspectiva.

6. Lipsa de auto-control emoțional. Dacă vezi ești excesiv de emoțională, iți pierzi cumpătul destul de repede și nu ai răbdare, atunci încearcă lucrezi la emoțiile tale astfel încât poți prelua controlul asupra lor. Trebuie înțelegi ce se află la baza acestei furii.

7. judeci superficial oamenii. Nu uita tu vezi doar lucrurile pe care o persoană vrea ți le arate. Nu îi vezi sufletul, nu îi știi povestea.

8. Cruzimea sau lipsa empatiei. Un astfel de comportament nu este toxic doar pentru oamenii din jurul tău, ci și pentru tine. Sapă adânc în inima ta și găsește compasiunea adevărată.

9. înșeli și trișezi… doar pentru poți. Nu face astfel de lucruri doar pentru simți poți. Fii sinceră cu tine și cu toți ceilalți. ce trebuie.

10. ascunzi adevărul. De cele mai multe ori este mai greu ții minte toate detaliile unei minciuni decât spui adevărul.

11. ai nevoia de validare constantă. Nu trebuie te intereseze ce spun alții. Importantă este călătoria ta prin viață, procesul, progresul, dezvoltarea ta personală.

12. Dorința de a fi perfecționistă. Nimic nu este perfect în această lume.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: