Indiferent de vârstă sau greutate, inestetică celulita le afectează pe cele mai multe dintre femei. Nu este un secret faptul că sportul și dieta sunt esențiale în combaterea celulitei, însă poți încerca acasă și alte trucuri naturiste care te ajută să ai o piele frumoasă, tonifiată.

Iată câteva dintre ele:

Periajul uscat

Folosește o perie rigidă, realizată din fibre naturale, pentru a peria zonele afectate de celulita. Acest proces va îndepărta pielea moartă, va stimula circulația și drenajul limfatic, astfel încât celulita va fi redusă.

Pentru cele mai bune rezultate, periază piele uscată timp de cinci minute înainte de dușul de dimineață.

Peeling cu zaț de cafea

O altă soluție ieftină și la îndemână oricui este să folosești la fiecare dus zaț de cafea. Prin masajul cu zaț de cafea celulele moarte sunt îndepărtate, circulația sanguină se îmbunătățește și este stimulat drenajul limfatic. Acest peeling contribuie la ameliorarea texturii pielii și la diminuarea aspectului de coajă de portocală.

Amestecă zațul de cafea, pe care l-ai obținut după ce ți-ai băut licoarea energetică de dimineață, cu două linguri de sare de mare sau zahăr. Toarnă câteva linguri de ulei (de măsline sau de care ai la îndemână) peste această compoziție, așa încât aceasta să se lege. Scrub-ul e gata! 

Masaj cu uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale de lemn de cedru, rozmarin, patchouli, ienupăr, lavandă,lămâie sau eucalipt, sunt recunoscute pentru proprietățile lor anticelulitice.

Amestecă 2-3 picături de ulei esențial cu o lingură de ulei de măsline și masează zonele afectate de celulita. Poți să pui câteva picături de ulei esențial și în apă de baie.

Tratament cu alge marine

Măștile și gomajele cu alge marine preparate acasă sunt cele mai eficiente și ieftine tratamente pentru celulita iar algele marine pudra sunt baza perfectă pentru un exfoliant eficient, realizat acasă.

Poți amestecă pudra de alge marine cu suc de lămâie sau miere pentru a obține un tratament anticelulitic și de hidratare.

Nu uitați să consumați mai multă apă, să renunțați la alimentele bogate în grăsimi, să faceți mișcare și să zâmbiți cât mai mult pentru o stare generală de bine.

SURSA

Distribuie articolul: