Se întâmplă ca fiecare gospodină să petreacă câteva ore bune pe zi la bucătărie, uneori acest lucru devine un pic epuizant. Adevărul este că există câteva sfaturi utile care ar putea să-ți eficintizeze activitatea ta la bucătărie, vezi mai jos care sunt acestea, iar dacă-ți sunt pe plac încearcă să le implementezi și tu. 

Eliberează-ți spațiul

Cu alte cuvinte, bucătăria ta ar trebui să fie cât mai liberă și cu cât mai puține ustensile sau electrocasnice mici pe care nu le folosești în mod frecvent la vedere. Nu doar că acest lucru te va ajuta să lași impresia unei bucătării ordonate, ci îți va fi de mare ajutor atunci când vrei să faci curățenie. Nu trebuie să îți mai faci griji că sandwich maker-ul sau grill-ul electric pe care îl folosești pentru a face friptură e plin de pete de ulei și că îți va fi greu să îl cureți.

Așadar, încearcă pe cât posibil să ții la îndemână doar produsele pe care le folosești zilnic, precum aparatul de cafea, astfel încât să nu fie nevoie să cureți toate electrocasnicele de fiecare dacă când faci curățenie generală în această odaie și pe  mesele de bucătărie.

Echipează-te cu electrocasnicile potrivite

În ziua de azi este aproape imposibil să nu găsești un aparat care să te scape de multe ore de muncă în bucătărie. De la clasicul aparat pentru cafea și până la cele de făcut înghețată, ai la dispoziție numeroase produse care îți sunt extrem de utile. Însă, pe lângă acestea, e bine să alegi și electrocasnicele de bază potrivite, în special când vine vorba de un aragaz practic.

Planifică inteligent mesele

La capitolul gătit, există numeroase trucuri utile care îți pot reduce considerabil efortul și timpul alocat gătitului în timpul săptămânii. De exemplu, poți fierbe orezul sau mazărea și le poți depozita apoi în frigider ca să le folosești când trebuie să pregătești o supă sau o garnitură. Mai poți găti un pui întreg, pe care să îl porționezi și să îl folosești în zilele următoare pentru sandvișuri sau tocăniță.

De asemenea, când ai mai mult timp la dispoziție, toacă legume precum ceapă, morcovi, ardei sau țelină și depozitează-le în congelator, porționat. Atunci când va trebui să faci o ciorbă, vei avea deja la îndemână ingredientele pregătite în prealabil.

Apelează la mici șiretlicuri

Fie că îți pregătești din timp ingredientele, te-ai apucat deja de gătit sau vrei să faci curățenie rapid după ce e gata masa, există mici trucuri care pot face diferența când vine vorba de timpul petrecut în bucătărie. De exemplu, presează lămâia cu mâna pe un fund de lemn pentru a stoarce apoi cât mai multă zeamă. Ca să tai mai multe roșii cherry deodată, aliniază-le pe un tocător, așază ușor deasupra capacul unei caserole și apoi taie-le orizontal cu cuțitul.

În cazul în care vrei să folosești unt și ai uitat să îl scoți din timp din frigider, îl poți da prin răzătoare. Dacă, după ce ai terminat de gătit, s-a lipit mâncare pe fundul recipientului pe care l-ai folosit, poți turna o băutură carbogazoasă pe care să lași să acționeze câteva ore. Apoi, îți va fi mai ușor să cureți recipientul respectiv.

Distribuie articolul: