Din păcate, arsurile solare sunt foarte frecvente, mai ales pe timp de vară. Este de ajuns să te expui jumătate de oră la razele ultraviolete, la o oră nepotrivită, pentru a-ți deteriora pielea. În absența unei loțiuni cu factor de protecție ridicat, pielea ta se va înroși, se va descuama și îți va cauza senzații de usturime.

Dacă arsurile solare deja și-au făcut aparițiaprobabil  sfaturile despre SPF și hidratare nu îți mai sunt utileÎți dorești un remediu cât mai rapid, pentru a scăpa de senzațiile neplăcute și pentru a avea din nou o piele sănătoasăfină și elastică.

1. Răcoreșteți pielea

Când pielea ta este arsă de soare vei vrea, instinctiv,  scapi de acea senzație de piele fierbinte și  te răcorești. Frigul ajută la calmarea durerii, la diminuarea inflamației și a mâncarimii. Cu toate acestea, dermatologii îți recomandă  nu aplici gheață sau pungi cu gheață direct pe pielea arsăcăci acest lucru ar putea cauza mai mult disconfort.

Învelește gheața într-un prosop sau într-un material mai gros și aplic-o pe piele timp de maximum 15-20 de minute. Nu repeta aplicarea dacă nu au trecut minimum două ore”, spune Ranella Hirsch, expert în dermatologie.

2. Rehidratează-te de la interior spre exterior

După ce te-ai expus îndelung la soare, organismul tău este mult mai deshidratat decât de obicei. Chiar dacă tentația este să hidratezi pielea de la exterior, cu ajutorul cremelor sau loțiunilor, rehidratarea trebuie să fie făcută mai ales de la interior, spun dermatologii.

Pentru a ajută corpul să vindece arsurile solare, crește cantitatea de apă pe care o consumi zilnic. Dacă nu poți bea mai multă apă, apelează la trucuri secundare: ceaiuri naturale, limonadă sau chiar fructe și legume cu un conținut mare de lichide, precum pepenele și castravetele.

3. Folosește loțiuni hidratante cu ingrediente de calitate

După ce te-ai asigurat că bei mai multe lichide, te poți ocupă și de hidratarea „externă”. După ce faci dus, aplică o crema hidratantă pe tot corpul, inclusiv pe zona arsă.

Astfel, loțiunea se va absorbi mai eficient. Nu freca pielea, ci mai degrabă presează ușor crema, până intră în piele.

4. Poartă haine largidin materiale ușoare

Poate sună evident, dar colanții și topurile strâmte nu sunt deloc o idee bună pentru pielea arsă de soare. Cât timp arsurile se vindecă, încearcă să porți haine cât mai lejere: pantaloni largi din in, rochițe lungi și vaporoase, fuste și topuri din bumbac.

De asemenea, chiar dacă ești tentată să lași pielea descoperită, pentru a respira mai bine, acest lucru te-ar putea expune din nou în față razelor UV. Alege, în schimb, să porți piese vestimentare care să acopere cât mai mult pielea, dar care să lase țesuturile să respire.

sursa: andreearaicu.ro

 

Distribuie articolul: