Cu toții deprindem anumite obiceiuri, pe parcursul vieții, iar unele dintre ele ar putea să ne afecteze direct calitatea vieții. Acestea sunt obiceiuri care se fac la nivel involuntar, vezi mai jos 4 dintre acestea pe care s-ar putea să le faci și tu. 

Petreci prea mult timp „în minte”

Mințile noastre încearcă în mod constant să înțeleagă totul, se duc în trecut și viitor și uită că viața se petrece în prezent. Construiesc scenarii care nu s-au întâmplat și care probabil nu se vor întâmpla niciodată.

Vrei să mulțumești pe toată lumea

Chiar dacă pare să funcționeze uneori, este imposibil să mulțumești pe toată lumea. Oamenii se vor da cu părerea referitor la cum ar trebui să trăiești și vor avea așteptări de la tine și vor fi dezamăgiți însă tu decizi cum să trăiești. Important este ca tu să nu te dezamăgești pe tine.

Crezi că percepția ta despre viață este „adevărul absolut”

Percepția ta nu este adevărul suprem, este doar o percepție. Faptul că cineva nu îți zâmbește nu înseamnă neapărat că acea persoană are ceva cu tine. Poate că pur și simplu are o zi proastă.

Atunci când încetezi să crezi că știi exact ce se întâmplă în capul și viața celorlalți încetezi să îți pierzi timpul judecând, plângându-te și criticându-i pe alții. Începi să vezi lucrurile și oamenii așa cum sunt.

Nu ești sinceră cu tine

Aceasta atârnă greu în balanță pentru că atunci când ne mințim în mod constant, uităm cine suntem. Chiar și așa, majoritatea oamenilor sunt atât de obișnuiți cu nefericirea lor încât preferă să se scalde în ea decât să facă o schimbare.

Ei raționalizează, justifică și găsesc scuze pentru a rămâne într-o relație sau loc de muncă ce îi face nefericiți sau de a nu renunța la o dependență care pur și simplu le fură bucuria de a trăi și energia.

Atunci când devii sinceră cu tine însăți, nu mai ai de ales. Nefericirea încetează să mai fie o opțiune.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: