Ochelarii de soare nu sunt utili doar pe timpul verii, cu toate că există mitul că ar trebui să îi purtăm doar în zilele însorite. Totuși, există câteva motive pentru care purtatul ochelarilor de soare iarna este recomandat atât de medicii oftalmologi, cât și de stiliști.

Pentru a nu-ți expune ochii la razele periculoase de soare

Razele ultraviolete (UV) sunt la fel de periculoase pe tot timpul anului, inclusiv în zilele înnorate. Iar pe timpul iernii, acestea devin cu atât mai primejdioase pentru sănătatea ochilor noștri. Acest lucru se întâmplă deoarece zăpada reflectă razele solare, iar ochii sunt expuși unei doze secundare de UV. Expunerea prelungită la cantități mari de ultraviolete poate cauza numeroase afecțiuni ale ochilor, de la cataractă la degenerare maculară, care afectează vederea centrală. Din acest motiv, oftalmologii ne recomandă să ne protejăm privirea cu ajutorul ochelarilor de soare, în special atunci când mergem la schi sau în zone cu multă zăpadă.

Atunci când alegi o pereche de ochelari de soare, primul criteriu de care ar trebui să ții cont este calitatea. Aceștia trebuie să fie polarizați, cu o protecție UV400 garantată, să aibă rame ușoare, care să nu te incomodeze și să se așeze perfect pe nas, astfel încât să nu îți dea dureri de cap sau să îți creeze vreun disconfort. Pentru a alege ochelarii de soare ideali pentru tine, vezi oferta Edel Optics, care cuprinde prețuri pentru toate buzunarele, reduceri de la firmele de top și o gamă variată de ochelari în toate formele și culorile, astfel încât să îi alegi pe cei care se potrivesc cel mai bine chipului tău.

Pentru a preveni iritarea și uscarea ochilor.

Un alt argument legat de sănătatea ochilor este faptul că aceștia sunt foarte sensibili. Vântul rece din timpul iernii, particulele de praf, gheața și zăpada viscolită ne pot irita ochii, îi usucă și cauzează înroșirea lor. Așa cum pielea este mai deshidratată și ușor iritabilă în perioadele geroase, așa și ochii sunt mai sensibili în fața intemperiilor.

Pentru a preveni durerile de cap cauzate de excesul de lumină.

Pe de altă parte, ochelarii de soare te protejează de durerile de cap care pot apărea atunci când ochii sunt expuși unei cantități prea mari de lumină. Când schiezi sau te afli la volan, în zilele însorite, mușchii globului ocular sunt suprasolicitați, pentru a regla cantitatea de lumină care pătrunde până la retină. Așa apar durerile de cap, oboseala sau acea nevoie de a ține ochii închiși, fie și pentru câteva secunde.

Pentru că nu ai de ce să renunți la un accesoriu atât de stilat.

Persoanele care poartă ochelari de soare au un aer misterios și trezesc mai des interesul celor de sex opus. Chiar dacă vara a trecut, nu ai niciun motiv să renunți la un accesoriu atât de stilat, care îți va completa perfect ținuta și îți va oferi o alură sofisticată, elegantă, cu care vei atrage toate privirile.

De altfel, și designerii includ ochelarii de soare în colecțiile lor de toamnă/iarnă, purtați cu orice tip de ținute, de la cele smart-casual, până la cele elegante sau office.

Au reușit aceste argumente să îți schimbe părerea despre purtarea ochelarilor de soare iarna? Poate că nu este primul lucru pe care îl vei lua în considerare atunci când îți vei construi ținutele pentru anotimpul rece, dar merită să păstrezi acest accesoriu util în geantă, indiferent de lună.

Sursă foto: Shutterstock

Distribuie articolul: