Femeia trebuie să fie gospodină.  Așa consideră societatea. O femeie trebuie să aibă grijă de casă, dar și să lucreze. Unele femei au două joburi. Lucrează de la 8 la 17, apoi încep munca de gospodină. Din nefericire, pentru al doilea job nu primesc salariul, căci e responsabilitatea ei să aibă grijă de casă, nu? Așadar, iată 5 motive de ce nu ar trebui să fii o gospodină desăvârșită.

Nu toate suntem Monica din serialul Friends. Nu ne excităm atunci când facem curățenie. Femeile trebuie să renunțe la a mai fi gospodine desăvârșite și să se laude că au făcut mii de bucate și că a spălat fiecare colț din casă. Treburile casnice sunt un impediment în dezvoltarea armonioasă a femeii. Fiind obosită, aceasta nu mai are timp să lucreze la proiectele sale.

Femeie, nu-ți dedica întreaga viață treburilor gospodărești.

E obositor

De sărbători, mamele noastre stau câte 2 zile în bucătărie. Ca niște albinuțe, acestea împletesc sarmale, pun răciturile în frigider,  întorc șnițele etc. Nu au pic de răgaz și muncesc de dimineață până-n seara. Începusem să urăsc sărbătorile. Voiam în acele zile libere, să mă relaxez, să dorm, să-mi încarc bateriile. Uram să pierd timpul la bucătărie. Da, mâncare trebuie să facem. Dar mi se părea că gătim pentru o armată întreagă.

În weekend, de asemenea, vrei să faci ce nu ai reușit în timpul săptămânii, să citești o carte, să faci o baie, să ieși la plimbare. Da, poate par leneșă. Dar prefer să fiu leneșă și relaxată. Prefer să fac rapid ceva de mâncare și apoi să profit de timpul meu liber din plin. După o zi de muncă, mă simt istovită de puteri. Prefer să citesc o carte decât să mestec în zeamă.

Iubitul/soțul vor profita

Dragă femeie, nu ești mama iubitului tău. Nu trebuie să-l hrănești și să îl alinți. Lasă-l pe el să facă mâncare și să te ajute. Nu e un prinț și nu se va topi dacă va face  mâncare și te va ajuta. Dacă îl alinți de la începutul relației, el va profita și vei ajunge să te simți ca o servitoare în propria ta casă. Fiecare trebuie să aibă anumite responsabilități. Treburile casnice sunt plictisitoare, dar în doi  pot deveni un joc și un mod de a petrece timpul împreună.

Nu vei avea timp

Fă curățenie pentru a te simți bine în propria ta casă. Gătește bucatele tale preferate. Curățenia și gătitul pot fi o metodă de relaxare. Însă prioritar ar trebui să fie bunăstarea ta. Nu e nicio rușine dacă comanzi mâncare. Știu familii care plătesc pe cineva pentru a le face curățenie. Astfel, cuplul are mai mult timp pentru a se relaxa și a lucra la proiectele individuale. Femeie, nu uita că în ziua de azi trebuie să înveți mereu lucruri noi. Ai atâtea oportunități, de ce să îți ratezi viața stând la plită? O lume întreagă te așteaptă să o descoperi. Nu-ți irosi energia la bucătărie. Învață o limbă, călătorește, mergi la cursuri, citește cărți, vizionează documentare etc.

Vei fi mai fericită

Vei fi fericită atunci când nu vei ține cont de ce spun alții, atunci când vei face ce-ți dorești. Stereotipurile ne dăunează și ne fac să ne simțim inferioare dacă nu corespundem standardelor. Stai liniștită, nu vei rămâne nemăritată dacă nu vei fi gospodină. Nu ești împreună cu cineva  pentru a-i face mâncare, ci pentru a  a vă susține și iubi.  Veți fi ambii mai fericiți dacă veți petrece timp împreună. În loc să îi faci un borș, fă-i un sex oral. Nu te preface într-o femeie cicălitoare, care miroase a ceapă și pârjoale. Nu meriți astfel de viață. Ești femeie, trebuie să fii fericită. Trebuie să acorzi timp îngrijirii de sine.

În ziua de azi, totul se poate cumpăra, însă fericirea nu se vinde. Fericirea e în mâinile tale.

 

Distribuie articolul: