Fiecare femeie care are părul rar sau lipsit de volum își dorește o podoabă capilară mai deasă, mai lungă, coafuri mai „pline”. Hair stilista și make-up artista Cristina Gliciuc ne-a dezvăluit cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont dacă vrem să avem o coafură pe măsură, având totuși părul rar.

Pregătirea corectă a părului

„Înainte de a realiza o coafură părul se pregătește bine, se usucă în mod corect și pentru mai mult volum. Avem mai multe opțiuni să că dăm efectul de păr mai des, dar și mai lung sau cu volum, însă e mai dificil să faci asta în condiții casnice. Recomand, în special dacă aveți un eveniment important, să apelați la un specialist care va ști exact cum și cu ce gen de produse să pregătească părul așa încât să puteți obține efectul dorit de la coafare”, spune Cristina Gliciuc pentru EA.md.

Alegerea corectă a produselor

„Spray-ul pentru păr, dar și celelalte produse de pregătire și îngrijire a părului trebuie alese corect. Există produse care sunt special concepute pentru părul subțite și rar, cu grad diferit de fixare și cu diferite tipuri de fixare: la bază, pe interiorul coafurii, la finisajul aranjării, etc. Orice produs folosit în pregătirea părului sau în realizarea coafurii trebuie ales corect și la recomandarea unui specialist cu experiență”, ne sugerează hair-stilista.

Tapajul incorect distruge părul

„Același tapaj, care conferă volumul și este la baza majorității coafurilor, dacă nu e făcut corect, va deteriora foarte mult părul. Vom pierde în păr și îl vom face și mai mult să sufere. Un specialist priceput și cu experiență știe bine cum să îl realizeze și ce tehnică să folosească pentru a minimiza impactul ulterior al periei asupra firului de păr”, mai explică Cristina Gliciuc.

Extensiile de păr sunt o soluție

„În special pentru evenimente mai deosebite, multe femei apelează la extensia de păr. Totul este foarte individual, de la caz la caz, nu pot nici să le recomand și nici să nu le recomand. Însă pentru ocazii precum nunta, botez, jubileu, ședință foto acestea chiar sunt binevenite, ne salvează și pe noi, specialiștii, și pe clientă. Însă este greu să găsești extensii de calitate, pe care să le poți vopsi, ondula, coafa… totul e să optăm pentru calitate si să mergem cu un stilist împreună atunci când plecăm să le alegem”, ne mai spune hair stilista salonului de frumusețe „Bianca”.

Vezi și: Cristina Gliciuc, make-up artistă și hair stilista: „Nu există tendințe, există gusturi și potriviri” (Foto)

Distribuie articolul: