Cea mai comună greșeală când apare un coș este să-l stoarcem! La aceasta se adaugă alte obișnuințe la fel de păguboase pentru sănătatea pielii: să folosim medicamentele recomandate de prieteni sau să ascundem coșurile sub farduri. Chiar dacă arată neplăcut și vrei să scapi rapid de ele, învață cum să gestionezi problema cât mai corect și ferește-te de gesturile greșite.

Storci coșul 

Odată îndepărtat puroiul alb vizibil, crezi că se va vindeca mai repede coșul? Dimpotrivă, acest gest poate provoca pete permanente pe piele, răspândirea infecției în alți pori și agravarea coșului dacă mâinile nu sunt corect igienizate.

Gestul corect: lasă-l să se usuce sau stoarce-l presând marginile cu un tifon steril ori folosind un instrument special, igienizat și el în prealabil.

Aplici metode naturiste 

Există în popor remedii pentru uscarea naturală a coșurilor. Aplicarea iaurtului, a pastei de dinți, a spumei de săpun și altele asemenea gesturi nu sunt chiar cele mai eficiente metode de tratament. Ele pot irita pielea și chiar extinde infecția.

Gestul corect: pasta de dinți conține ingrediente dezinfectante, dar care nu vor trata coșul, așa că orientează-te spre produse care au în componență substanțe speciale pentru această problemă, chiar și preparate din ingrediente naturale, dacă dorești!

Camuflezi cu machiaj 

Fondul de ten sau pudra ascund roșeața și infecția, dar nu le tratează. Ba, mai mult, un machiaj obișnuit poate duce la apariția acneei comedogene și a punctelor negre.

Gestul corect: creioanele pentru corectarea coșurilor conțin, pe lângă culoare, și ingrediente vindecătoare. Folosește mai întâi un astfel de produs și apoi un fond de ten, dacă este nevoie, având grijă să nu îndepărtezi creionul corector.

Urmezi sfaturile celor din jur 

Observi că la ea a avut efect metoda și folosești aceleași medicamente sau produse. Unele pot funcționa ocazional, dar după un timp e posibil să nu mai facă față.

Gestul corect: dacă suferi de acnee și nu e vorba doar de un simplu coș, e cazul să consulți un medic pentru un tratament personalizat problemelor tale. Până ajungi la o consultație, mai bine utilizează produse din farmacie.

Distribuie articolul: