Ești însărcinată? Dacă da, acest articol este pentru tine. Sarcina este un proces uimitor în timpul căruia, printre altele, viitoarea mamă și fătul ei devin un singur organism. În consecință, tot ceea ce mănânci afectează nu numai corpul tău, ci și corpul copilului tău nenăscut, care este mult mai slab și mai sensibil decât un adult. De aceea, în timpul sarcinii merită să renunți la o serie de produse, pentru a nu afecta sănătatea fătului. În materialul de mai jos vei găsi lista cu aceste alimente. 

Foto: bazaar.ru

Unele soiuri de pește

În ciuda tuturor eforturilor ecologiștilor, apa de mare este poluată, totodată are și diverse elemente toxice. Acestea includ mercurul. În cantități mici, este chiar util pentru organism, dar la majoritatea speciilor de pești marini, concentrația sa este mult mai mare decât norma. Mercurul nu poate face mult rău unui adult, dar consecințele pentru făt pot fi mai mult decât grave.

Pește și carne crud

Tartara și sushi sunt marinate cu atenție, gătite corespunzător, dar totuși ele sunt alimente crude pe care cel mai bine e să le eviți în timpul sarcinii. Carnea crudă poate conține anumite tipuri de bacterii cu care un adult poate face față cu ușurință, dar un organism în curs de dezvoltare nu este încă capabil să facă acest lucru.

Cofeină

Indiferent cât de mult iubești ceaiul, cafeaua și cacao, este mai bine să le refuzi în timpul sarcinii. Cofeina este procesată rapid în organism și poate fi absorbită din placentă și, prin urmare, ajunge direct la făt. Acest lucru crește riscul nașterii premature, tulburări ale sistemului nervos și probabilitatea de a dezvolta boli cronice la copil. Ceaiurile din plante sau orz sunt o alternativă excelentă la cafea și ceai, nu conțin cofeină, dar sunt bogate în multe substanțe benefice.

Sucuri și lapte nepasteurizat

Cu laptele, totul pare a fi clar – beneficiile sale pentru organism sunt încă o chestiune de controversă pentru specialiștii din întreaga lume. Sucul este elementul cel mai controversat din această listă. Sucurile naturale pot conține bacterii și acizi care sunt prea agresivi pentru făt, așa că trebuie fierte înainte de utilizare.

Sursa: bazaar.ru

Distribuie articolul: