Vinurile produse în Republica Moldova au fost remarcate la unul dintre cele mai importante concursuri internaționale de vinuri Mundus Vini, care s-a desfășurat în Germania. Parlmaresul țării a fost completat cu 70 de distincții. Vinificatorii moldoveni au adus acasă 34 de medalii de aur, 36 de medalii de argint și o mențiune pentru cea mai înaltă distincție a concursului „The Best of Show White”. Totodată, în cadrul Concursului Mondial de la Bruxelles, țara noastră a obținut alte opt medalii, dintre care două medalii Grand Gold, cinci de aur și o medalie de argint, transmite Agora

Ediția din acest an a competiției Mundus Vini s-a desfășurat în orașul german Neustadt. Din Republica Moldova au participat la concurs 75 de mostre de vin, de la 31 de vinării din țară. În total, la competiție au participat 7.300 de vinuri din 39 de țări.

„Investiția în calitatea produselor vitivinicole confirmă că Republica Moldova face față cu succes competițiilor specializate, iar produsul mândriei naționale este tot mai apreciat peste hotarele țării. Numărul de medalii crește, munca continuă, iar propulsarea Vinului Moldovei în topurile de profil rămâne unul dintre scopurile noastre”, a declarat Cristina Frolov, directoarea Oficiului Național al Viei și Vinului.

O altă competiție la care au participat vinificatorii moldoveni este Concursul Mondial de la Bruxelles. Pentru prima dată în istorie, concursul a găzduit o sesiune de evaluare concepută exclusiv pentru vinurile rosé. 24 de vinuri rosé de la 13 vinării din Republica Moldova au participat la concurs. Două dintre acestea au obținut medaliile Grand Gold.

La concursul de la Bruxelles au participat în total 1.000 de vinuri rosé.