Sezonul cald e în plină desfășurare, iar acum este perioada perfectă pentru a consuma din plin fructe și legume. Și dacă primele pot fi folosite drept desert, atunci cele din urmă reprezintă o sursă bună de vitamine la prânz sau cină, sub forma unei salate. Vedeți mai jos 3 astfel de rețete pe care le poți prepara chiar azi.

1.Salată de paste cu ciuperci și roșii coapte

Ingredinte (pentru 2-3 porții):

-200 g paste tip penne

-120 g ciuperci

-180 g roșii cherry

-1 lingurita oregano

-2 linguri ulei

-1 cățel usturoi

-1 lingură frunze de busuioc proaspăt – tocate

-câteva frunze mici de busuioc pentru decor

-1 lingură parmezan ras fin

-1 lingură parmezan ras mare

-sare, piper.

salata-de-paste-baneasa-cu-ciuperci-si-rosii-coapte-1

Pentru dressing:

-1 linguriță rasă de muștar

-2 lingurițe oțet balsamic

-6 linguri ulei

-sare, piper

-1/2 linguriță oregano uscat

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingrediente dessing-ului, amestecând toate ingredientele. Se călește usturoiul, apoi se aruncă. Se taie roșiile în jumătate, se stropesc cu olei, apoi se asezonează cu sare, piper și oregano uscat. Se coc în jur de 10 minute la 220 grade. În uleiul aromat se călesc ciupercile și se pun pastele la fiert. Pastele se scurg de apă, se clătesc, se pun într-un castron împreună cu roșiile și ciupercile, frunzele de busuioc, parmezanul ras fin, sare, piper și dressing. Se amestecă ușor, apoi se decorează cu restul ingredientelor rămase.

salata-de-paste-baneasa-cu-ciuperci-si-rosii-coapte-5

2.Salată cu ton și porumb

Ingrediente:

-1 salată verde mică
-160 g ton în ulei
-3 linguri porumb dulce
-1 ardei kapia roșu mic
-8-10 roșii cherry
-1 ceapă roșie mică
-2-3 linguri măsline
-suc de la 1/2 lămâie
-1 ou fiert de consistență tare – pentru decor
-sare, piper.

salata-de-ton-cu-porumb-01

Mod de preparare:

Se spală frunzele de salată, apoi se rup bucăți mici. Se amestecă într-un vad împreună cu ceapa tăiată julien, roșiile cherry tăiate pe jumătate, măslinele, porumbul și tonul. Se adaugă ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper și se omogenizează salata.

3.Salată de legume și brânză la grătar

Ingrediente:

-2 vinete mici-medii
-4 roșii mari
-1 dovlecel mic
-1 zucchini mic
-200 g brânză haloumi
-ulei de măsline
-oțet balsamic
-1 cățel de usturoi zdrobit
-1 lingură de apă
-1-2 linguri sos pesto
-frunze de mentă – pentru ornat
-frunze de busuioc – pentru ornat
-sare, piper.

Mod de preparare:

Se taie legumele și brânza și se pun la prăjit, pe grătar. Se pregătesc pe ambele părți. Se freacă usturoiul cu puțină sare și ulei de măsline, apoi se adaugă apa și sosul pesto. Se amestecă până se omogenizează. Pe un platou, se aranjează felii de vinete, dovlecel, zucchini, roșii și brânză. Se stropesc cu oțet balsamic, ulei de măsline și sos. Se presară cu piper și sare. Se decorează.

salata-de-legume-si-branza-la-gratar-2

Poftă nebună să aveți!

Foto:. divainbucatarie.ro