Vara este sezonul ideal pentru vacanţe şi relaxare. Dar ce faci atunci când ai parte de zile foarte călduroase, ce topesc asfaltul? În acele momente, nu vrei decât dă iei o pauză şi să savurezi o băutură rece şi gustoasă.

Pentru a obţine o băutură răcoritoare reuşită, unul din cele mai importante ingrediente îl reprezintă gheaţa. Ea conferă savoare şi propeţime băuturii, iar ca să te răsfeţi toată vara o maşină de gheaţă profesionistă îţi va fi extrem de folositoare. Poţi opta pentru o maşină de mici dimensiuni care produce cuburi la intervale de 13-16 minute sau pentru una mai mare, în cazul în care plănuieşti să dai petreceri de vară în curte sau grătare cu prietenii ori familia.

Ţi-am pregătit în continuare 3 reţete de băuturi răcoritoare, pe care le poţi realiza acasă cu ingrediente naturale şi simplu de asamblat.

1. Ice tea cu piersici şi cimbru

Ingrediente pentru 4 pahare

Ceai

  • 1 litru de apă fiartă
  • 2-3 pliculeţe de ceai alb sau verde

Siropul de piersici

  • 6 piersici coapte, tăiate cubuleţe
  • 5-6 crenguţe de cimbru proaspăt
  • 250 ml apă
  • 80 gr zahăr brun

Asamblare

  • 2-3 cuburi de gheaţă/pahar
  • felie de lămâie şi o felie de piersică
  • 1 crenguţă de cimbru proaspăt

Se prepară ceaiul separat din pliculeţele de ceai şi apa fierbinte. Se lasă la răcit.

Într-o cratiţă, se pun piersicile, crenguţele de cimbru şi zahărul. Se lasă la fiert pentru 20 minute. După ce piersicile s-au înmuiat şi au consistenţa unui piure, se strecoară printr-o sită fină tot conţinutul. Se lasă la răcit.

Asamblarea: Se împart cuburile de gheaţă în pahare si apoi se toarnă în fiecare câte 1 sfert din cantitatea de sirop şi 1 sfert din cantitatea de ceai. Se orneză cu felli de piersici şi lămâi şi crenguţe de cimbru proaspăt.

2. Limonadă roz

  • 230 gr zmeură crudă sau congelată
  • 60 gr zahăr brun
  • Sucul de la 4 lămâi
  • 1 l apă rece plată sau minerală
  • 230 gr de cuburi de gheaţă

Ingrediente asamblare:

  • frunze mentă proaspătă
  • zmeură proaspătă
  • felii de lămâie

Zmeura şi zahărul se pun la fiert, timp de 4-5 minute, până când compoziţia se lichefiază. Conţinutul se strecoară apoi printr-o sită fină. Se apasă cu vârful unei linguri de lemn până când rămân doar sâmburii mici de zmeură. Se lasă la răcit. Într-un recipient încăpător de limonadă se amestecă siropul de zmeură, cu sucul de lămâie şi apa rece. Se omogenizează bine.

Asamblarea: se împart cuburile de gheaţă în pahare, apoi se adaugă limonada, câte o zmeură şi se ornează cu frunze de mentă.

3. Suc din pepene roşu, mentă şi felii lime

Ingrediente pentru 4 pahare

  • 300 g pepene roşu curăţat
  • 80 gr zahăr brun
  • 3 portocale stoarse
  • 2 lămâi lime stoarse
  • Câteva frunze de mentă proaspătă tăiate mărunt
  • 700 ml apă minerală rece
  • Cuburi de gheaţă

Pepenele roşu se pune într-un blender şi se mixează bine. Conţinutul se strecoară bine printr-o sită fină. Se obţine un suc delicat, roşu. Într-un recipient încăpător se amestecă sucul de pepene, cu cel de portocale şi lime, apa şi zahărul.

Asamblare: se presară pe fundul paharului o linguriţă de mentă tocată, 2-3 cuburi de gheaţă şi sucul de pepene.

Şi ca un ultim pont, înainte de a începe să asamblezi băutura, unge marginea paharului cu o felie de lime si apoi, întoarce paharul şi aşează-l pe o farfurie cu zahăr. Pe margine se vor lipi fire de zahăr ce vor da un aspect exotic băuturii.

Distribuie articolul: