Sezonul rece vine cu foarte multe schimbări în ceea ce privește podoaba capilară, care poate căpăta un aspect casant, printre altele. Iată cum să abordezi îngrijirea părului pe timp de toamnă!

Mai mult, vârfurile și nu doar ele, chiar și lungimile, dacă părul este lung, se pot despica. În plus, unele persoane încep să se confrunte cu problema îngrășării, altele se plâng că au culoarea denaturată, mată, iar altele (aproape 50%) de căderea părului sau de subțierea vizibilă a acestuia.

Ce este de făcut?

„În primul rând, părul trebuie tuns. Regula ar fi ca la 8-10 săptămâni să tăiem un centimetru. Eu recomand ca toamna să scurtați părul cu 3 centimetri pentru regenerare și refacere rapide,” sfătuiește Antoaneta Stoican, top hair stilist în România, pentru Marieclaire.ro.

Pentru problema deshidratării și a aspectului casant nu trebuie să îți lipsească masca. Aceasta poate fi îmbogățită cu 2-3 picături de ulei-tratament și lăsată să acționeze minimum 5 minute, astfel încât să livreze rezultate maxime. Ideale în acest sezon sunt variantele nutritive sau de regenerare, care să infuzeze firele cu ingredientele active de care au nevoie pentru a se reface în totalitate.

În cazul excesului de sebum este importantă spălarea părului de minimum două ori pe săptămână. Părul nespălat arată încărcat și poate crea mătreață. Există șampoane ușoare ce curăță delicat și care au un efect nemaipomenit asupra scalpului.

„Căderea părului poate fi corectată în primul rând prin tuns. Aceasta este cauzată, de cele mai multe ori, de netăierea la timp a vârfurilor. Vârfurile se hrănesc din rădăcină, dar când acestea sunt foarte degradate, încep să tragă din vitaminele de la rădăcină, o slăbesc, iar firul cedează și cade”, mai susține Antoaneta Stoican.

Pentru întreținerea culorii, specialistul propune variante fără amoniac, care ajută la revitalizare fără să dăuneze în vreun fel părului.