Persoanele care fac dușuri de dimineață vorbesc adesea despre beneficiile rutinei lor de trezire. De exemplu, îți poate da un impuls eficient de energie și te vei simți curat după o noapte în care ai transpirat. Dar dușurile de dimineață au dezavantajele lor. Iată cele trei motive de ce nu ar trebui să faci duș doar dimineața.

Dușul de dimineață, așternuturi mai murdare seara

Să faci duș dimineața are un dezavantaj clar, presupunând că nu faci duș și seara.  Dacă nu faci duș doar dimineața, vei  lăsa mai mult praf, bacterii, piele moartă și transpirație pe patul tău.  În cazul în care petreci o zi întreagă afară, pielea acumulează murdărie și transpirație, iar părul  colectează praf și alte particule. Dacă te duci la culcare fără să faci duș, toată această murdărie și transpirație se va transfera de pe corpul tău pe așternuturi, creând un mediu care poate fi propice dezvoltării bacteriilor.

Acestea fiind spuse, dacă îți speli părul cu puțin timp înainte de culcare, medicii spun că ar trebui să ai grijă să îl usuci înainte de a  pune capul pe pernă, deoarece o pernă caldă și umedă este un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, mucegaiului și ciupercilor.

Dușul de dimineață nu te va ajuta să dormi mai bine
Atunci când face parte dintr-o rutină de relaxare nocturnă, mulți oameni declară că dușul îi ajută să se odihnească mai bine. De fapt, Sleep Foundation raportează  că persoanele care fac duș sau baie cu una sau două ore înainte de culcare tind să adoarmă mai repede și să aibă o calitate mai bună a somnului decât cele care nu fac acest lucru. Atunci când o persoană se duce la culcare fără să facă duș, se poate simți inconfortabil și murdar, ceea ce poate face dificilă adormirea. Un duș înainte de culcare poate ajuta la relaxarea corpului și a minții.

Dușurile de dimineață pot dăuna pielii tale

Cei mai mulți oameni transpiră mai mult în timpul zilei decât noaptea, ceea ce înseamnă că este important să faci o curățare profundă a pielii la sfârșitul zilei, mai ales dacă ai pielea predispusă la acnee. Acneea este cauzată de o combinație de factori, inclusiv de supraproducția de ulei, porii înfundate și prezența bacteriilor. Atunci când te culci fără să faci duș, murdăria, transpirația și bacteriile de pe piele pot contribui la pori înfundați și la supraproducția de ulei, ceea ce poate duce la apariția acneei. În plus, atunci când dormi în așternuturi murdare, bacteriile și murdăria se pot transfera înapoi pe piele, agravând și mai mult problema. Este recomandat să faci duș noaptea pentru a ajuta la eliminarea murdăriei, a transpirației și a bacteriilor de pe piele și pentru a preveni acneea.

Sursa: Best Life

Distribuie articolul: