Spune-ne câte filme romantice ai văzut în ultima vreme, iar noi îți spunem la câte mituri toxice despre găsirea partenerului ideal ai fost expusă. Faptul că producțiile de la Hollywood promovează idei cel puțin eronate despre iubire este deja cunoscut.

Știai, însă, că multe dintre tinere și chiar dintre femeile trecute de 30 de ani își bazează căutarea partenerului pe principii fundamental greșite, desprinse din comedii romantice și drame urmărite de-a lungul anilor? Este posibil că și tu să fi fost convinsă de anumite mituri!

Top 3 mituri toxice despre găsirea partenerului perfect pe care nu trebuie  le crezi

1. Când îl întâlnești, vei ști din prima secundă  el este alesul

Dragostea la prima vedere este posibilă, deși probabil este vorba, mai degrabă, despre o atracție fizică. Cu toate acestea, nu există o regulă conform căreia, dacă au trecut mai mult de trei ore de când vorbiți, bărbatul pe care l-ai cunoscut nu este potrivit pentru ține. Multe filme se bazează pe teoria „l-ai văzut, l-ai plăcut, v-ați căsătorit și ați trăit fericiți până la adânci bătrâneți”.

A-ți găsi iubirea într-un raion de supermarket și a ști instantaneu că vrei copii cu bărbatul care tocmai cumpără o cutie de lapte sună de-a dreptul romantic.

Totuși, în viață reală, lucrurile stau diferit.Pentru a ști că vrei să îți petreci restul vieții cu o persoană, este nevoie de mai mult decât o sclipire de moment. O relație perfectă se bazează pe timp petrecut împreună, descoperire reciprocă, discuții, compromisuri și acceptarea totală a celuilalt. Nu sună la fel de aventuros, însă este mult mai sănătos!

2. Dacă îți place de el, trebuie să „te lași greu”

Iată încă unul dintre acele mituri toxice despre găsirea partenerului, mit care nu face altceva decât să îngreuneze comunicarea. Ideea conform căreia femeia trebuie să se prefacă dezinteresată trebuie să dispară. Pentru a construi o relație, este necesar că ambii parteneri să își comunice în mod clar intențiile și planurile.

Așadar, nu trebuie să lași ore sau chiar zile întregi să treacă până să îi răspunzi la mesaje sau la telefon. Nu vei face decât să trimiți semnale mixte și să creezi confuzie!

3. Opusurile se atrag întotdeauna

Nu este valabil chiar în orice situație. Din contra, atunci când tu și partenerul aveți foarte multe în comun, conflictele vor fi mai puține, iar timpul petrecut împreună va fi mai plăcut. De exemplu, imaginează-ți că amândoi adorati să va plimbați și să călătoriți în fiecare weekend.

Apoi, imaginează-ți că unul dintre voi are această pasiune, în timp ce celălalt preferă să stea în casă la final de săptămâna și să se uite non-stop la seriale.

Nici nu are sens să te întrebăm ce varianta preferi! Așadar, chiar dacă povestea doamnei și a vagabondului sau alte povești similare par romantice și drăguțe, nu te lasă influențată de ideea din spate. Chiar dacă tu partenerul aveți și pasiuni diferite, este necesar să aveți și multe lucruri în comun!

sursa:andreearaicu.ro

Distribuie articolul: