Ești îngrijorată și simți că nu poți face față situației, oricare ar fi această?

Te înțelegem perfect și vrem să te asigurăm că fiecare dintre noi a trecut pe aici. În viață există acele situații pe care, la momentul respectiv, credem că nu le vom depăși niciodată. Totuși, mintea joacă un rol foarte important. Ea poate să îți arate subtil cum să depășești perioadele dificile sau, din contra, te poate sabota.

Felul în care gândim determina atitudinea pe care o avem și, în consecință, acțiunile pe care le luăm într-o situație dificilă. Pentru a disciplină gândurile haotice și pentru a crea spațiu pentru vindecare și schimbare, poți folosi întrebările de mai jos.

Iată cum să depășești perioadele dificile prin 3 întrebări simple:

1. Cum poate deveni mai bine?

Când te găsești într-o situație complicată, de multe ori ai tendința de a rămâne într-o zona pesimistă. Scenariile negative încep să curgă, starea devine din ce în ce mai apăsătoare. Cu siguranță ai simțit acest lucru măcar o dată.

De aceea, când nimic nu pare să te înveselească, întreabă-te cu maximum de curiozitate: cum poate deveni mai bine? Ce pot face eu pentru a îmbunătăți lucrurile? Trebuie să fac eu ceva sau doar să am răbdare și să mă las să primesc?

Vei vedea cum raspnsurile încep să apară treptat. Poate vocea interioară îți va șopti că este de ajuns să respiri adânc și să aștepți că valul acesta copleșitor să treacă. Poate că te vei simți inspirată să acționezi, să te implici activ și să preiei controlul asupra problemei. Ascultă-te și vei înțelege exact ce ai de făcut!

2. Cât timp mai durează această situație?

Când ești învăluită de suferință, este greu să scoți capul la suprafață și să privești lucrurile în ansablu. Apoi, lipsa unei perspective te va face să fii și mai anxioasă.

Totuși, întrebarea care te scoate din impas este: oare cât mai durează? Cât timp mă va deranja acest lucru? Când se va termină?

De cele mă multe ori, răspunsul te va linișți. Poate este o chestiune de câteva zile sau de câteva săptămâni. În acest caz, vei ști că vremurile mai bune vin în curând, iar acest gând îți va oferi puterea de care ai nevoie.

În cazul în care răspunsul este incert, spune-ți că nu are sens să te îngrijorezi zilnic pentru ceva despre care nu știi nimic concret. Pur și simplu, abordează fiecare zi că și cum ar fi un nou început și fă tot ce îți stă în putere pentru a trece cu brio (și cu zâmbetul pe buze) prin fiecare moment.

3. Mă definește cu adevărat această situație?

Nu este un adevăr universal însă, de foarte multe ori, problema pe care o percepem la un moment dat este mult mai mică și mai insignifiantă în realitate. Acest lucru nu înseamnă că suferință ta nu este justificată sau valida. În schimb, când realizezi că tu, că persoană, nu eșți definită de o anumită situație, lucrurile capătă un alt contur.

Așadar, întreabă-te: mă reprezintă această situație? Face parte din mine? Este ceva ce îmi definește viață sau ceva trecător, asemenea unui obstacol pe care îl voi depăși? Acordă-ți suficient timp de răspuns și vei vedea cum liniștea își va face loc în sufletul tău.

Sursa

 

Distribuie articolul: