Subiectul „sănătate mentală” este extrem de sensibil, însă Ducesa de Sussex nu se ferește să ofere detalii despre viața ei personală. Meghan Markle a vorbit recent, cu ocazia Zilei Mondiale dedicate Sănătății Mentale, despre starea sa curentă și despre cum face față greutăților survenite din diferite părți.

Chiar dacă, în prezent, Ducesa declara că se simte foarte bine, ea recunoaște că a trecut prin momente foarte grele. Acestea au fost și sunt cauzate de atenția imensă acordată de media familiei sale.

Iată câteva idei pe care Meghan Markle a decis să le împartă cu admiratorii ei!

 „Nu contează dacă ai 15 ani sau 25 de ani. Când lumea spune lucruri care nu sunt adevărate despre ține, acest lucru îți afectează grav sănătatea emoțională și mentală!”

Meghan povestește că a trecut prin stări de nesuportat, din cauza criticilor primite de-a lungul vremii. „Mi s-a spus că am fost cea mai criticată persoană din lume în 2019 – și dintre femei, și dintre bărbați!”, spune ea. Atenția negativă pe care a primit-o din partea presei și din partea urmaritorilor a rănit-o extrem de tare, chiar dacă a încercat să nu se lase afectată.

Meghan a spus că sentimentele prin care a trecut au făcut-o să își dorească să vorbească mai des pe subiectul sănătății mentale. Ducesa de Sussex consideră că este un subiect esențial și, chiar dacă fiecare are propria poveste, emoțiile sunt aceleași și merită să fie discutate.

„Știm cu toții ce înseamnă să ai sentimentele rănite. Știm cu toții ce înseamnă să te izolezi sau să îi vezi pe alții izolandu-se… Suntem cu toții confuzi și încercăm să ne rezolvăm problemele.”

După o perioada în care au fost țintă articolelor batjocoritoare și a insultelor necruțătoare, Ducesa Meghan și Prințul Harry au decis să se implice mai mult și să aducă sănătatea mentală în lumina reflectoarelor. Ei știu ce înseamnă să ai probleme la acest capitol și își doresc că alte persoane să primească susținerea de care au nevoie.

 „Eram obosită. Am răspuns cu sinceritate, pentru că mă aflăm într-un moment devulnerabilitate și eram epuizată. Acesta era adevărul în acel moment: sunt mama unui bebeluș de 4 luni și sunt extenuată!”

Meghan a reflectat recent și asupra momentului în care, în urmă cu un an, când a fost întrebată de presă ce mai face, ea a decis să răspundă scurt și la obiect, spunând că este foarte obosită. „Tocmai mă gândeam că trebuie să îi fac o baie lui Archie și eram foarte obosită”, își amintește Ducesa. „Nu m-am gândit la răspuns, pentru că nimeninu mă mai întrebase dacă sunt OK”, completează Meghan.

În prezent, Ducesa de Sussex afirmă că se simte foarte bine și le mulțumește tuturor celor care o întreabă cum se simte. Ea spune că este foarte important să primești o vorba bună sau o întrebare, atunci când ești vulnerabil sau ti se întâmplă o mulțime de lucruri.

Sursa

Distribuie articolul: