Crezi că ai putea ierta o infidelitate? Când afli că partenerul te-a înșelat dar, în același timp, își dorește că relația voastră să continue, te afli într-o stare de spirit similară cu o tornadă. Dacă ai decis că poți să-i acorzi o a doua șansă, este nevoie de multă putere că să poți să accepți ceea ce s-a întâmplat. Iată care sunt calitățile de care ai nevoie pentru a putea ierta, potrivit andreearaicu.ro.

De ce te-a înșelat? O va face din nou? Sunt primele întrebări pe care ți le vei pune înainte de-a te gândi dacă îl vei ierta.

Și dacă îl vei ierta, vei trece cu adevărat peste ce s-a întâmplat? Dacă te înșală, că să îl poți ierta, ai nevoie de câteva calități esențiale:

1. Respect de sine

Poate că respectul tău de sine nu e la cel mai înalt nivel în momentul în care afli că el te înșală. Dacă e așa, este de înțeles. Dar dacă în viața de zi cu zi ești o persoană plină de încredere în tine, vei reuși să treci fără probleme peste sentimentul că te-a înșelat din cauza ta. Pentru că este evident că nu a fost vina ta. O persoană cu un respect de sine ridicat știe că infidelitatea nu are legătură cu propria persoană și cu cât de atrăgătoare este. Însă o persoană care are o părere proastă despre sine ar putea ajunge să creadă că ea este de vină pentru situația creată și să nu mai vadă nicio ieșire din ea.

2. Optimism

Pozitivismul sau puterea de a vedea paharul pe jumătate plin, și nu pe jumătate gol. Dacă ai o abordare holistică asupra vieții, ai mai multe șanse să crezi că totul va fi bine, cu sau fără partenerul tău. O persoană mai puțin optimistă este mai înclinată să creadă că nu există drum de întoarcere dacă a fost înșelată.

3. Încredere în relație

O persoană care nu este geloasă din principiu sau care nu trăiește cu suspiciunea în minte tot timpul va putea să meargă mai departe și să-și ierte partenerul cu condiția că această situație să nu se repete. Dacă ai avut probleme legate de încredere în trecut, iar acum încrederea ți-a fost zdruncinată de o problemă în dragoste, vei avea dificultăți să crezi că partenerul tău îți va fi fidel. Îndoiala te va urmări tot timpul și nu meriți să trăiești cu inima strânsă. Până la urmă, dacă decizi să-l ierți sau să o iei de la capăt cu un partener nou, este hotărârea ta. Dacă „taifunul emoțional” prin care treci este la punctul maxim și nu știi cum să procedezi după ce ai aflat că ai fost înșelată, încearcă să te cunoști. În felul acesta vei înțelege ce trebuie să faci ca să fie bine pentru tine.

Sursa: Andreearaicu.ro

Foto: Pexels.com

Vezi și: 6 zodii pentru care sexul este mai important decât orice