O cină romantică presupune bună dispoziție, dar și bucate speciale. Ce poate fi mai potrivit decât fructele de mare? Atunci când ai oportunitatea de a le cumpăra proaspete sau atent refrigerate, sunt ușor de gătit, iar gustul lor deosebit îți va cuceri, cu siguranță, jumătatea. Vezi câteva idei de aperitive cu fructe de mare:

Creveți în sos de vin alb, serviți cu bruschette

Aceste fructe de mare pot fi combinate cu o mulțime de ingrediente simple, cum ar fi usturoi, busuioc, pătrunjel, unt, baghete mici stropite din belșug cu ulei de măsline și câteva condimente după gust. 

Mod de preparare:

  1. Rumenește feliile de pâine pe tigaie sau la grătar câteva minute, în prealabil asezonându-le cu sare, piper și oregano.
  2. Într-o tigaie bine încălzită adaugă unt și usturoi, alături de puțin ardei iute. Când aroma invadează bucătăria, adaugă creveții și vinul alb. Lasă vinul să se evaporeze și sosul să devină numai bun de servit cu bruschette.

Ce să alegi în materie de vin? Mergi cu încredere pe mâna unei sticle de vin alb sec Chardonnay.

Scoici picante

Scoicile sau midiile reprezintă o sursă bogată de minerale, acestea conținând zinc, seleniu, potasiu, magneziu, vitamina B12 și proteine. Pentru a le savura din plin aroma, am decis să-ți propunem o rețetă ușoară de scoici picante.

Mod de preparare:

  1. Într-o tigaie mare, rumenește două minute în ulei usturoiul și ardeiul.
  2. Adaugă scoicile proaspete sau congelate și lasă-le să fiarbă 8 minute la foc mare. Toarnă vinul și lasă să se înmoaie scoicile. 
  3. Adaugă pătrunjelul, zeama de lămâie și sare după gust. 
  4. Aranjează în farfurie midiile și toarnă deasupra sosul lor. 
  5. Servește-le cu felii de pâine crocantă.

Cu aceste scoici picante s-ar combina de minune un vin Alb sec sau demisec!

Tandem de creveți și scoici

Al treilea aperitiv pe care ți-l propunem, este un tandem gustativ dintre creveți și scoici. 

Mod de preparare:

  1. Rumenește creveții în ulei de măsline și usturoi.
  2. Adaugă scoicile și acoperă-le cu capac. 
  3. După ce scoicile s-au deschis, adaugă după gust condimente (piperul și usuroiul se potrivesc de minune, dar poți experimenta cu bucuioc sau rozmarin), apoi mai lasă-le încă 3 minute. 
  4. Aranjează creveții și midiile într-o farfurie nu prea adâncă și stropește-le cu zeamă de lămâie.

Mâncarea se va potrivi bine cu un Saperavi. Notele condimentate ale vinului și gustul fructelor de mare se vor completa natural și firesc.

Ai decis ce vei găti pentru cina voastră romantică? Testează cele mai originale rețete cu fructe de mare și uimește-ți jumătatea cu o experiență culinară deosebită!

Distribuie articolul: