Diana, prințesa inimilor. Ieri, 31 august 2020, se împlinesc 23 de ani de când Lady Di a pierit nedrept și fulgerător într-o goană nebună prin Paris, când șoferul limuzinei sale s-a izbit frontal în zidul unui pasaj, în timp ce erau urmăriți de paparazzi.

Lumea a încremenit pe 31 august 1997, când anunțul decesului Prințesei Inimilor părea ireal.

Lady Diana rămâne și în zilele noastre, un etalon al rafinamentului, bunătății, generozității și altruismului. Prințesa Inimilor și-a obținut statutul veșnic de înger printre oameni, creând un precedent neegalat de nicio altă prințesă de la Palatul Buckingam.

„Cred că cea mai mare boală de care suferă omenirea în aceste zile şi în această epocă este boala oamenilor care se simt neiubiţi. Ştiu că pot oferi dragoste pentru un minut, o jumătate de ceas, o zi, o lună, chiar le pot dărui. Sunt foarte fericită să fac asta, vreau să fac asta.” Așa sună una dintre multele declarații memorabile ale prințesei Diana.

Nefericită în căsnicia cu prințul Charles, Diana s-a refugiat în actele de caritate care au făcut-o atât de iubită și în călătoriile de agrement alături de fiii săi, Harry și William.

Prinţesa de Wales şi-a urmat îndatoririle ce au decurs din rolul ei oficial, implicându-se mai ales în susţinerea pentru proiecte şi activităţi caritabile, asumându-şi inclusiv rolul de patronare a unor organizaţii ce luptau împotriva urmărilor unor maladii sau a altor probleme mai generale din domeniul sănătăţii.

În aprilie 1987, Prinţesa de Wales a fost una dintre primele celebrităţi marcante care a fost fotografiată atingând o persoană infectată cu HIV, contribuţia ei la schimbarea percepţiei opiniei publice în privinţa bolnavilor cu această maladie fiind sintetizată admirabil, peste ani, de fostul preşedinte american Bill Clinton: „În 1987, când atât de mulţi încă mai credeau că SIDA se poate transmite prin atingere, Prinţesa Diana a şezut pe patul unui bolnav de SIDA şi l-a ţinut de mână. Ea a arătat lumii întregi că bolnavii de SIDA nu merită izolare, ci compasiune şi bunătate. Lucrul acesta a ajutat la schimbarea opiniei întregii lumi şi le-a adus speranţe bolnavilor de SIDA”.

sursa: doctorulzilei.ro