Un grup de studenți de la Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” produc ecrane de protecție pentru medicii din linia întâi în lupta cu coronavirus. Potrivit ministrei Sănătății, ieri au fost repartizate două mii de ecrane de acest fel în toate spitalele strategice din țară, relatează AGORA.md.

Ministra a dat asigurări că în cadrul lucrările au fost respectate toate regulile de protecție.

„Ministerul a oferit spații, respectându-se toate măsurile de securitate ale acestora și care în zilele curente produc viziere sau ecrane de protecție pentru personalul medical. Ieri au fost repartizate două mii de ecrane de protecție pentru instituțiile medicale medicale spitalicești, atât din cele strategice, cât și din cele raionale. Capacitatea acestora este enormă, vor fi câteva vizieri care vor fi produse și distribuite în toată țara. Vreau să le mulțumesc pentru inițiativa frumoasă cu care au venit și acțiunile concrete care le întreprind”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Precizăm că ieri, după procesarea a 169 de probe, au fost confirmate 35 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 în R. Moldova. Numărul îmbolnăvirilor se ridică la 298 de persoane.

Sursa: AGORA

Foto: Facebook.com/DinuTurcanu