Două femei spun că au fost supuse unui atac homofob fiind atacate până la sânge după ce au refuzat să se sărute într-un autobuz. Cazul s-a întâmplat în Marea Britanie, iar 4 persoane implicate au fost deja reținute. 

Melania Geymonat, în vârstă de 28 de ani, a declarat că atacul asupra ei și a partenerei sale, Chris, s-a petrecut într-un autobuz de noapte din Londra, în timp ce acestea călătoreau spre Camden Town.

Un grup de tineri au început să le hărțuiască când au descoperit că femeile formau un cuplu, în același timp aceștia le-au cerut să se sărute în timp ce făceau gesturi sexuale.

În același timp se cunoaște faptul că patru adolescenți de sex masculin cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, care au fost implicați în acest incident au fost deja arestați. Aceștia sunt chestionați cu privire la suspiciune de jaf, dar și atac corporal grav.

Melania Geymonat a declarat pentru  BBC Radio 4’s World at One că s-a mai confruntat cu atacuri verbale, din cauza orientării ei sexuale, dar aceasta recunoaște că niciodată nu a mai avut parte de o astfel de agresiune fizică.

„Ne-au înconjurat și au început să spună lucruri foarte agresive, lucruri despre poziții sexuale, lesbiene și insistau să ne sărutăm, așa ca ei să ne poată urmări” , a spus Geymonat.

„Pentru a ușura situația, am încercat să fac niște glume, așa cum Chris nu înțelegea pentru că nu vorbea engleza. Ea chiar s-a prefăcut că ar fi fost bolnavă … dar ei au început să o agreseze fizic. Următorul lucru pe care mi-l amintesc e Chris care se afla în mijlocul autobuzului, iar ei dădeau cu pumnii. Așa că am mers imediat acolo și am încercat să o trag afară, iar ei au început să lovească și în mine”, își amintește femeia.

Geymonat a adăugat că atacanții ar fi putut să-i rupă nasul în timpul încercării de a-i fura telefonul și geanta înainte de a fugi.

Ambele femei au fost luate la spital pentru tratamentul leziunilor faciale.

Sursa: www.bbc.com

Distribuie articolul: