După încă o săptămână de studii, în școlile din capitală sunt confirmate active 143 de cazuri de infecție COVID-19 în rândul elevilor și 110 în rândul cadrelor didactice, informează AGORA.md. În grădinițe s-au infectat doi copii și 27 de angajați. Despre aceasta a comunicat viceprimara Angela Cutasevici în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău. Totuși, Cutasevici precizează că sursele de infecție sunt din afara instituțiilor de învățământ, iar în școli nu sunt confirmate focare.

Potrivit raportului la începutul acestei săptămâni, sunt confirmate active 124 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaților din învățământ, dintre care 110 în rândul cadrelor didactice.

În carantină sunt plasați 2.734 de elevi din 120 de clase din 44 de instituții de învățământ, inclusiv șapte școli private. Tot izolați sunt și 119 angajați din învățământ, drept urmare a contactului cu bolnavii predominant din familie. Din totalul claselor aflate în carantină, 31 sunt clase primare, 53 – clase gimnaziale și 32 – calse liceale, informează viceprimara.

„Sursele de infecție indicate sunt în majoritatea cazurilor din familie. Țin să atenționez și menționez că cazuri focare de îmbolnăvire în interiorul instituțiilor, unde să avem transmitere de la elev la elev, nu avem atestate”, a precizat Cutasevici.

De altă parte, săptămâna trecută au revenit la studii din autoizolare și au reluat procesul educațional cu prezența fizică, 82 de clase din 39 de instituții.

Cât despre situația din instituțiile de educație timpurie, Cutasevici a precizat că în grădinițele din Chișinău au fost înregistrate două cazuri active de infecție COVID-19 la copii și 27 de cazuri în rândul angajaților. În autoizolare au fost plasați 94 de copii și 25 de angajați. Aceștia sunt din cinci grupe a cinci grădinițe.

În Chișinău, în prezent sunt confirmate în total 24.870 de cazuri de COVID-19. În 466 de cazuri boala a evoluat letal. Alți 15.655 de pacienți au fost vindecați. În prezent, sub supraveghere medicală se află 10.896 de persoane.

Sursa: AGORA