Inteligența e una dintre cele mai apreciate calități umane.  Un om inteligent va pune la îndoială informațiile pe care le citește, va fi modest și va putea să recunoască când nu are dreptate. Un om deștept își va schimba viziunile, va recunoaște când nu știe ceva și va încerca mereu să afle lucruri noi. Iată care sunt cele 12 semne că ești mai inteligent decât crezi.

Ești o bufniță de noapte

Un studiu realizat de London School of Economics and Political Science sugerează că persoanele care au tendința de a se culca mai târziu au un IQ mai ridicat. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează evoluției. Noaptea însemna pericol, așa că strămoșii noștri care alegeau să stea treji și să se culce târziu în loc să doarmă trebuiau să fie inteligenți.

Apreciezi umorul negru

Potrivit unui studiu publicat în revista Cognitive Processing, reacția  la umorul negru poate indica nivelul de inteligență. Psihologii au definit umorul negru ca fiind „umorul care tratează cu amuzament subiecte sinistre precum moartea, boala, diformitatea, handicapul sau războiul și prezintă astfel de subiecte tragice, chinuitoare sau morbide în termeni umoristici”. Fanii acestor glume ar putea avea un coeficient de inteligență mai mare. Cercetătorii susțin că procesarea glumelor  negre reprezintă mai multă muncă pentru creierul tău.

Ești creativ

Dacă sunteți o persoană creativă, acest lucru ar putea fi un indiciu că sunteți mai inteligent decât ați putea crede. O parte a creativității înseamnă să fii flexibil și să gândești în tot felul de moduri diferite. Un om creativ va găsi soluții ingenioase.

Ești dezordonat

Dacă cineva te ceartă te ceartă că e dezordine în camera ta, spune-i că oamenii de știință au demonstrat că oamenii dezordonați sunt mai inteligenți. Creativitatea este considerată a fi un semn distinctiv al celor mai multe genii. Așadar,  dacă sunteți dezordonat, înseamnă că sunteți creativ și inteligent.

Porți ochelari

Oamenii inteligenți sunt mai predispuși să aibă genele vederii slabe, potrivit unui studiu al Universității din Edinburgh. Oamenii mai inteligenți aveau cu 30% mai multe șanse de a avea gene care să indice că au nevoie de ochelari. Există, de asemenea, o mulțime de cercetări care spun că oamenii care poartă ochelari sunt considerați și ei mai inteligenți.

Îți place să fii singur

Cercetătorii de la Universitate de Management din Singapore și de la London School of Economics au rugat 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani să răspundă la un sondaj și să efectueze un test de IQ. Rezultatele arată că persoanele foarte inteligente erau mai puțin mulțumite de viața lor cu cât erau mai sociabile.

Cercetătorii cred că, dacă ești inteligent, nu ai nevoie de compania altor oameni. În mod obișnuit, multor oameni le place să stea cu prietenii sau cu partenerii lor, deoarece cred că aceștia le vor aduce fericire. Dar persoanele foarte inteligente nu preferă singurătatea.

Vorbești cu tine însuți

Oamenii mai inteligenți sunt întotdeauna fericiți atunci când sunt singuri. Ei nu au nevoie de ajutorul altora sau de validarea gândurilor lor interioare. Deci, pur și simplu, dacă vorbești mult de unul singur, atunci ești mai deștept decât ceilalți.

Ai nevoie de mult timp ca să adormi

Îți ia mai mult timp să adormi? Dacă da, înseamnă că ești mai deștept decât ceilalți. Motivul este că creierul tău este prea ocupat pentru a parcurge și a răspunde la o mulțime de lucruri pe care le ai în minte.

Îți faci prea multe griji

Mintea îngrijorată și neliniștită este ocupată să ia în considerare toate aspectele vieții pentru a găsi soluția corectă. Psihologii spun că persoanele care își fac griji au cea mai mare posibilitate de a se salva dintr-o situație periculoasă decât celelalte.

Recunoști când nu știi ceva

În general, oamenii mai inteligenți știu că nu știu totul. În plus, au o viziune clară asupra faptului că este nevoie să învețe și să se dezvolte.

Dacă ești deschis la a învăța lucruri noi și nu îți dai cu părerea atunci când nu știi toate detaliile, înseamnă că ești inteligent.

Adori ciocolata

Compușii numiți flavanoli, care se găsesc în cacao, pot ajuta la stimularea performanțelor cognitive. Cercetătorii de la Universitățile din Roma și L’Aquila din Italia au realizat recent un studiu despre modul în care consumul de ciocolată afectează funcțiile creierului, cum ar fi memoria, atenția și viteza de procesare. Consumul de ciocolată a avut efecte pozitive asupra tuturor acestor lucruri. Nu numai că mâncatul de ciocolată a îmbunătățit imediat rezultatele participanților la teste, dar studiul a arătat că consumul zilnic de cantități mici de ciocolată a stimulat performanța cognitivă pe o perioadă lungă de timp.

Procrastinezi

Da, ați citit bine! Oricât de mult te-ar face să te simți prost dacă lași ceva pe ultima clipă, studiile arată că, de fapt, este chiar opusul. Oamenii inteligenți procrastinează pentru că aleg să își petreacă timpul cu sarcini pe care le consideră mai valoroase, amânându-le pe cele mai banale. Poate că nu este o surpriză faptul că lucruri precum mâzgălitul și visatul cu ochii deschiși semnifică, de asemenea, inteligență.

 

 

Distribuie articolul: