11 frizerii din țară au fost închise în urma unor controale inopinate ale Agenției Naționale de Sănătate Publică. Verificările au fost efectuate în ultima săptămână a lunii iunie. Potrivit Directorului adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guştiuc, a mai fost sistată activitatea unei instituții medicale și a unui centru de sport, relatează AGORA.md.

În ultima săptămână a lunii iunie au fost supuse controalelor 194 de obiective: 84 de firzerii, 41 instituții medicale, 38 farmacii și alte instutuții care prestează servicii de fitness. Pentru că specialiștii ANSP au constatat că nu s-au respectat normele de protecție împotriva COVID – 19, au aplicat și opt amenzi.

„Au fost aplicate opt procese verbale de contravenție, în volum de 31 de mii de lei, fiind luate decizii de suspendare a activității pentru 13 instituții care își desfășurau activitatea”, a spus Guștiuc, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Ministerul Sănătății.

Guștiuc a specificat că vor mai urma controale.

„Începând cu ziua de joi, 2 iulie, vor fi efectuate controale inopinate și la alte tipuri de obiective care prestează servicii. Rog și solicit ca toți cei care au în subordine obiective să respecte normel în tocmai”, a mai adugat Șeful adjunct ANSP.

Reamintim că, în săptămâna 3 iunie – 10 iunie, au fost verificate 281 de unități, 50 dintre care aveau neconformități la etapa controlului. Astfel autoritățile au închis șapte farmacii, nouă frizerii, un cabinet stomatologic și cinci unități de comerț cu ridicata sau amănuntul.

Foto: Pexels.com