11 startup-uri promițătoare în domeniul fashion și lifestyle participanți la ZIP Acceleration Program 2019, organizat de ZIPhouse se vor lupta  în finala pentru premiul mare. 

Programul de Accelerare pentru startup-uri din domeniul fashion și lifestyle a fost lansat în luna februarie de către Centrul de Excelență în Design și Tehnologii ZIPhouse, parte componentă a Universității Tehnice a Moldovei, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), cu suportul Guvernului Marii Britanii și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid.

Cea de-a treia ediție a întrunit 11 startup-uri cu potențial de dezvoltare locală și internațională și a avut ca scop accelerarea lor pe diferite nivele.

Cele 11 echipe selectate din peste 40 de aplicări online, timp de 6 luni, au participat la o serie de traininguri și sesiuni targhetate menite să-i direcționeze la o dezvoltare accelerată.

Instruirile aprofundate în dezvoltare de produs, design, marketing, business model, branding, export, HR, e-commerce au fost însoțite de monitorizarea mentorilor, care au fost alături de startup-uri pe întreaga perioadă a Programului. Experți din Italia, Franța, UK, SUA, Rusia precum și profesioniști din Moldova au fost cei care au adus un aport enorm în creșterea și evoluția startup-urilor.

Pe data de 24 septembrie, în incinta ZIPhouse, va avea loc evenimentul de încheiere – Final Pitching Day. Echipele intrate în programul menit să le ofere un boost în dezvoltarea afacerii, urmează să expună în fața unui juriu profesionist rezultatele și succesele acumulate. În baza prezentării evoluției, board-ul de juriu va decide cine este echipa care a marcat cel mai înalt nivel de accelerare respectiv – câștigătorul programului ZIP Acceleration Program 2019.

Evenimentul este deschis publicului larg, cu începere de la orele 15:00. Pentru a lua parte la eveniment și a susține participanții, te poți înregistra aici.

Edițiile anterioare ale Programului de Accelerare au contribuit la propulsarea mai multor designeri locali, care acum reprezintă Moldova în capitalele de modă din întreaga lume, cum ar fi Elena Zbîrnea, Constanța Iurașco, Eugen Hudorojcov, Lilia Surdu și alții, cu participări în cadrul London Fashion Week și Paris Fashion Week.

Acest proiect este organizat de către Centrul de Excelență în Design și Tehnologii ZIPhouse, parte componentă a Universității Tehnice a Moldovei, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), cu suportul Guvernului Marii Britani și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid.

Distribuie articolul: