Mintea umană este incredibil de complexă. De fapt, fiecare dintre noi are un model autentic de răspuns și comportament la diferite situații – niciodată nu va fi la fel pentru două persoane. 

Chiar și așa, oricât de complexe ar arăta, procesele mentale și modurile de gândire sunt foarte simple. Abilitatea de a percepe evenimentele mai mici îți va oferi o înțelegere profundă a întâmplărilor și îți va permite, de asemenea, să răspunzi la ele și să le controlezi în mod adecvat.

Iată câteva trucuri psihologice puternice pe care să le reții și să le înveți chiar astăzi:

1. Puterea tăcerii

Când pui o întrebare și primești un răspuns nesatisfăcător și imparțial, continuă să rămâi tăcută. Valorifică puterea tăcerii și păstrează contactul vizual cu persoana respectivă – în scurt timp aceasta va continua să vorbească.

2. Mestecă gumă

Nu trebuie să subestimezi niciodată puterea gumei de mestecat – o poți folosi în situații stresante deoarece îți va păcăli creierul și va crede că mănânci ceva, ajutându-te să te relaxezi și să scapi de stres și de anxietate.

3. Privește oamenii care rad

Când ești într-un grup de oameni și aceștia încep să radă, observă cine la cine se uită. În astfel de momente, oamenii au tendința instinctivă de a privi persoana pe care o consideră cea mai apropiată de ei.

4. Acționează așa cum îți dorești să te simți

Acțiunile sunt, de fapt, expresia emoțiilor tale. Asta înseamnă că modul în care te simți în interior se va arăta în exterior. Așadar, acționează așa cum îți dorești să te simți, iar mintea ta va începe să experimenteze acea emoție dorită.

5. Ai încredere în tine

Încrederea este crucială. Părând încrezătoare, îi convingi pe cei din jurul tău că știi ce faci și, de asemenea, că este cazul să îți acorde atenția cuvenită.

sursa

Distribuie articolul: