Iubirea și pasiunea de la începutul unei relaţii sunt departe de a fi suficiente pentru ca aceasta să ţină „până la adânci bătrâneţi“, iar cine crede că este uşor să păstreze focul la fel de iute ca în primii ani nu se poate înşela mai tare. Este nevoie de răbdare, comunicare, empatie şi multă înţelepciune. În acest material îțu spunem câteva sfaturi despre care te vor ajuta să ai o relație de durată! 

Cu toții ne dorim o relație ideală, care să dureze toată viața, fără certuri și perioade de pauză. Însă, din păcate, nu toți știm secretul unei relații de durată și de multe ori ajungem să ne despărțim. Mai jos găsești câteva sfaturi de la cuplurile care deja au trecut peste cele mai mari greutăți. 

Deci, iată ce ar trebui să faci: 

Nu lua în seamă discuțiile în contradictoriu

Nu lăsa certurile să-ți distrugă relația, ci, din contra, învață din ele și te vor ajuta sa îți consolidezi legătură cu partenerul. Cuplurile de durată pun relația mai presus de certuri întotdeauna, indiferent de intensitatea lor.

Trebuie să vă asumați obligațiile

O relație necesită obligații și compromisuri, indiferent cât de frumoasă e și cât de bine vă înțelegeți. Fie că îți rupi din timp să vă vedeți sau renunți la o activitate care îți face plăcere, întâlnirile cu partenerul trebuie să fie o prioritate.

Spune-i dacă nu te interesează un subiect

Dacă te invită la o întâlnire cu băieți sau la o activitate care nu te pasionează, fii sinceră și spune-mi dacă un lucru nu îți face plăcere. Dacă îi explici într-un mod frumos că nu ești interesată de o activitate, cu siguranța va înțelege și nu va insista.

Lucrurile mici contează!

O dovadă că îți cunoști foarte bine partenerul este că știi ce fel de lucruri îî fac plăcere, dar și cele care nu. Surprinde-l cu mici gesturi de atenție din când în când, cum ar fi o cină la restaurantul preferat, un joc video mult dorit sau o excursie surpriza în orașul favorit.

Nu insista să-l chemi în locuri unde nu se simte bine

Dacă iubitul tău urăște să te-nsoteasca la cumpărături, la salonul de infrumusetare sau la o întâlnire dublă a prietenei tale, atunci nu este cazul să insiști. Exista lucruri pe care pur și simplu este mai bine să le faci singură. 

Tratează-i familia cât mai frumos

Pentru fiecare dintre noi, familia este extrem de importantă, iar pentru o relație de succes cu partenerul tău trebuie să ai o relație extraordinară în primul rând cu părinții lui. Sună-i din când în când, fă-le vizite ocazional și intreaba-l pe iubitul tău de starea părinților lui..

Spune mai des „Te iubesc!”

Odată cu trecerea timpului, cuplurile uită de cele două cuvinte extrem de importante. Chiar dacă sunteți împreună de mulți ani, nu uita să-ți exprimi sentimentele cât mai des, pentru a păstra romantismul cât mai mult în relația voastră.

Ajută-l când este obosit

Când partenerul tău a avut o zi încărcată la birou, preia tu din îndatoririle lui în casă. Fie că trebuie să duci gunoiul, să plimbi câinele sau să mergi cu mașina la spălat, nu ezita sa îl ajuți. 

Apără-l!

Partenerul tău reprezintă alegerea ta și este important să îl aperi în fața oricui, fie că vorbim de prieteni sau chiar de propria familie. Tratează situația cu politețe, însă nu ezita să-ți susții punctul de vedere în ceea ce-l privește pe iubitul tău.

Fii spontană

Spontaneitatea este un element important al oricărei relații de durată, deoarece ea păstrează pasiunea în cuplu. Din când în când, fă gesturi la care partenerul tău nu se așteaptă, însă pe care știi sigur că le va aprecia.

Tu ce ai mai adăuga în listă?

Sursa: elle.ro

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: